В Україні приготували не дуже приємне нововведення для автолюбителів. Так, для водіїв збільшили податок під час продажу автомобіля. Зокрема ввели не дві ставки, які сплачує продавець у випадку відчуження авто або іншого транспорту, як було раніше, а три, передає Politeka.

Автовласники, фото: 24 Канал

Відповідне положення прописане в законопроєкті №1210. Його 16 січня ухвалила у другому читанні та в цілому Верховна Рада, після чого повинні підписати спікер парламенту і президент.

Під час продажу або відчуження більше двох авто за рік, автовласники змусять заплатити 18% від оцінкової вартості транспортного засобу.

Разом з тим, у разі продажу одного "залізного коня" упродовж року фізична особа нічого не платить – ставка податку становить 0%, як і було раніше. Така сама ставка, як і зараз, діятиме і під час продажу другого авто протягом року – податок 5%.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Слід зазначити, що нововведення стосується не тільки легкових авто, а й будь-якого виду транспорту. Тобто сюди входять і причепи, і мопеди, і навіть автобуси й трактори.

Автосалон, BBC

На сплату податку даватиметься лише 60 днів. У випадку несплати податку буде нараховуватись пеня, а автівка може бути конфіскована.

Нагадуємо, що у Державній прикордонній службі відмічають зменшення черг на кордоні України та Євросоюзу.

Як повідомляв Знай.uа одеський суд закрив справу про контрабанду наркотиків під виглядом бананів: "Товар зіпсувався, паліть".

Також Знай.uа писав про те, що Голландії не стало: світ назавжди попрощався з "країною".