У Польщі дві українки, а також подружня пара з України претендують на престижну нагороду за перемогу в конкурсі "Гданськ – місто ініціативних 2019" у номінації "Ініціативність іммігрантів". Конкурс проводить місцеве видання Dziennik Bałtyckи.

Метою конкурсу є нагородження активних мешканців Гданська, які реалізують свої ініціативи, тим самим сприяючи соціально-економічному розвитку міста. За перемогу у номінації "Ініціативність іммігрантів" змагаються вісім кандидатів, серед яких і мігранти з України.

Катерина Бродівська, фото: ziennikbaltycki.pl

Одна з учасниць конкурсу українка Катерина Бродівська протягом двох років співпрацює з українським аматорським театром "Навпаки" та є членом гданської організації Союзу українців у Польщі. Також вона почала два стартапу в Гданську: курси польської мови та івент-агентство BRODway

Ще одна українка Наталія Ковалишина є координатором в шкільно-дошкільному навчальному закладі №1 у Гданську, який допомагає адаптуватися дітям мігрантів.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Наталія Ковалишина, фото: ziennikbaltycki.pl

Українська сім'я Людмила і Євген Богдан – власники фірми з виготовлення вареників Pierogowa Dolina. Виробництво та пункт продажу діє в мікрорайоні Заспа в Гданську.

Виявилося, що українці мають хороші шанси на перемогу оскільки у загальному заліку Катерина Бродівська знаходиться на першому місці, Наталія Ковалишина – на другому, і подружжя Богдан – на третьому. Щоб проголосувати, необхідно створити акаунт на сторінці Dziennik Bałtyckі. Кожен може віддати п'ять голосів протягом дня. Переможців оголосять 31 січня о 21:00 за місцевим часом (22:00 за Києвом).

Людмила і Євген Богдан, фото: ziennikbaltycki.pl

Нагадаємо, раніше двоє українських заробітчан розбилися під час ДТП у Польщі, шансів не лишалося: перші кадри

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці витрачають на їжу цілий статок, в Європі поділилися реальними цінами: цифри змушують плакати

Також "Знай.ua" писав, що заробітчанин розповів, як залишитись без копійки в кишені у королівстві казок: "За один похід"