В Україні все активніше розгуляється грип. Про це повідомив глава Національної медичної палати Сергій Кравченко.

Так, за словами Кравченка, причинами загибелі людей через грип є відсутність системи превентивної медицини і складний доступ медичної допомоги.

Грип в Україні

"В Україні знову розгуляється грип з новою силою. Смерті від грипу вже є і будуть. Люди помирають не від грипу, а від ускладнень. Люди в основному потрапляють до лікарні з затяжною стадією хвороби і серйозними ускладненнями. Це говорить про те, що відсутня система превентивної медицини, а також доступність медичної допомоги. У рідкісних випадках сімейні лікарі призначають загальний аналіз крові. В основному до людей додому ніхто не приходить і у них розвивається від грипу пневмонія. Питання неефективності нашої системи охорони здоров'я в цілому. У нас під великим питанням доступність медичної допомоги", - заявив він.

Також голова Національної медичної палати додав, що в Україні вакцинація від грипу не є обов'язковою.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Вона проводиться на комерційній основі або в межах соціальних зобов'язань роботодавця. Настав час переглянути календарний план вакцинації. Потрібно розглянути питання щодо введення обов'язкової вакцинації по групам населення. Це літні люди, вагітні, а також повинні щепитися люди, чия діяльність пов'язана з великим скупченням людей. Це працівники транспортної сфери, військовослужбовці, лікарі, вчителі і так далі", - сказав Кравченко.

Грип в Україні

Нагадаємо, що у період жовтня 2019 року по 12 січня 2020 року від ускладнень грипу померло 5 дорослих: дві жінки і троє чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ще невідомий вірус, який викликає запалення легенів, туристи почали перевозити в інші країни.

Також "Знай.ua" писав, що з 1 квітня 2020 року Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі.