З'явилася інформація, що в Україні з березня 2020 року пенсіонери можуть зіткнутися з великою неприємністю, а саме з затримками пенсійних виплат. Про це повідомив колишній міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу "Прямий".

Пенсіонери

Так, вже в березні Україну накриє хвиля затримок пенсій. На думку міністра, однією з причин є відв'язування виплат від прожиткового мінімуму.

До того ж, у бюджет були внесені такі цифри, які не зможуть покрити всі виплати, якщо в Україні відбудеться індексування пенсій.

Також Рева додав, що до Пенсійного фонду України додатково ніяких коштів надходити не буде, тому проблеми з виплатами будуть неминучі.

Популярні новини зараз

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

"Грошей в Пенсійний фонд більше не надійде. І вони зіткнуться з тим, що у них будуть проблеми з виплатами пенсій. І я тоді хочу почути, на кого вони будуть перекладати відповідальність за те, що зробили самі", - заявив він.

Пенсіонери

Нагадаємо, що працюючі українці ризикують залишитися без пенсій.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні з 1 січня здійснюється процедура перерахунку мінімальних розмірів пенсійних виплат для пенсіонерів, які не працюють і яким вже виповнилося 65 років і які мають страховий стаж не менше 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Також "Знай.ua" писав, в 2020 році пенсії в Україні будуть нараховуватися відповідно до низки пенсійних реформ, які пов'язані з підвищенням пенсійного віку для жінок та збільшення необхідного для отримання виплат за віком страхового стажу.