Український уряд схвалив перелік доріг у країні, які підлягають відновленню в 2020 році. Картою з ремонтними трасами поділився міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй Facebook-сторінці.

Так, в першу чергу дорожники мають відреставрувати шосе за основними напрямами та на найбільш зруйнованих ділянках. За словами Криклія, новим покриттям застелять рекордні чотири тисячі кілометрів українських доріг. На ремонт виділено з держбюджету 31,5 млрд грн.

Крім того, відремонтують загальну протяжність доріг державного значення у 1,3 тисячі км, а також мостів – 3,7 тисячі погонних метрів.

Міністр уточнив, що також продовжаться роботи на шосе, ремонт яких почали в минулому році. Серед них такі: Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка (через Вінницю), Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка, південний обхід р. Дніпро, Чугуїв – Мілове (через Старобільськ), Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя, Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв, Дніпро – Миколаїв (через Кривий Ріг) і Житомир – Чернівці.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Криклій розраховує на ухвалення законопроектів 2660 і 2661, які забезпечать додаткові 20 млрд грн на будівництво нових доріг в Україні.

Нагадаємо, відремонтованих доріг в Україні стало більше, однак темпи робіт все одно недостатні.

Як повідомляв портал Знай.иа у Києві офіційно відкрили Шулявський міст. Жителі столиці зафіксували на фото стан опори нещодавно відкритого мосту.

Також портал Знай.иа писав, як діяти пішоходу, щоб не потрапити під колеса на дорозі.