Президент МАУ Євген Дихне розповів подробиці авіакатастрофи літака МАУ в Ірані. Він зазначив, що компанія одразу відкидала версію технічну несправність лайнера.

Про це Дихне розповів у програмі "Зе Інтев'юєр" на YouTube.

Президент МАУ розповів, що йому повідомили про авіакатастрофу о 5:45 ранку.

"Це був дзвінок мого колеги, який очолює IT-департамент компанії МАУ, йому зателефонували з Америки (у них був день) і повідомили про те, що в CNN вийшло термінове повідомлення про катастрофу літака МАУ в Тегерані. Всі були в шоці: як таке може бути?" - розповів Дихне.

"Далі дії були по тій процедурі, яка в авіакомпанії ніколи не була задіяна, слава Богу. За двадцять сім років це перша катастрофа нашого літака. Ця процедура прописана. Обов'язково в компанії на всі надзвичайні ситуації створюється кризовий штаб. Він був створений, і зібрався вже о 9:30. У нього входить топ-менеджмент компанії – люди, які відповідають за всі блоки питань, які можуть виникнути у зв'язку з катастрофою. Почався збір інформації: яке повітряне судно, яке у нього технічна історія, моделювання ситуації, що сталося", - сказав президент компанії МАУ.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

За словами Дихне, вони ретельно перевіряли літак перед польотом. До того ж, помилка екіпажу була повністю виключена. Борт злетів благополучно, набирав висоту. Літак летів по звичній траєкторії

"У перший день ми практично не говорили, ми сиділи поруч і просто плакали разом. Тому що я, якщо чесно, не розумів, про що можна говорити, як можна людям висловити свою участь. Вони точно не були в змозі про щось розмовляти. Ми почали говорити на другий день, обговорювати якісь питання, відповідати на їх питання, розповідати, що і як сталося, як їм тепер бути. Люди почали озвучувати свої проблеми. У когось автомобіль залишився в аеропорту – якісь побутові [питання]. Просто у людей одразу виникає величезна кількість питань... адже Ніхто до такого не готується, не уявляє, що таке взагалі може бути, коли синові 34 роки, приміром, і ніхто не очікує", - зазначив Дихне.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."