Як відомо, в Україні є чимало різноманітних храмів, які можуть позмагатися за звання "найунікальнішої". Однак, як з'ясувалося, далеко ходити не потрібно, а всього лиш на шістнадцятий поверх столичної багатоповерхівки. Адже саме там і знаходиться церква, якої, ймовірно, в Україні ніде має.

Так, мова йде про двоповерховий православний храм, побудованому на даху 16-поверхового житлового будинку на Оболонських Липках, що у Києві. І слід зауважити, що хоч церква знаходиться на даху багатоповерхівки, але вона має всі атрибути православного храму - хрест, купол і навіть фрески з зображеннями святих на зовнішніх частинах елементів фасаду.

Унікальна церква

За деякими даними, її власником є ​​бізнесмен з Дніпра - Геник Кесова, також володіє двома компаніями, що працюють з металопрокатом. Церква він побудував на згадку про свою загиблу дочку.

Зауважимо, що зведення особистого храму почалося ще у 2010 році і на сьогодні там звершуються богослужіння священик Української православної церкви. Цікаво, що коли будівництво тільки починалося, то місцевим жителям говорили, що це буде звичайна мансарда, на яку нібито є всі необхідні документи.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Унікальна церква

Втім, в столичній мерії приватну церкву називають незаконною, оскільки перед добудовою двох поверхів не була проведена експертиза конструкцій будівлі.

Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній зізнався про свої "заробітки" на Різдво та улюблені колядки

Як повідомляв портал "Знай.ua", Епіфаній у Святвечір згадав про Христа і полонених: "Наближається день звільнення"

Також "Знай.ua" писав, що глава РПЦ Кирило закликав вірян до скромності, забувши про свою резиденцію, яхту й елітний годинник