В неділю, 12 січня, в Україні оголосили штормове попередження. У західних областях країни прогнозуються сильні пориви вітру. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Вже цього тижня в Україні потеплішало ще значніше, враховуючи атмосферний фронт, який приніс з собою дощі. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко.

"Прогностична, на неділю, карта опадів показує, що ніяких опадів не буде. Тобто, і сніг, і дощ очікуються 12 січня, але не в Україні. Про всяк випадок нагадую: синє - дощ, рожеве - сніг. Роздивляйтесь, що там у людей. У нас завдяки впливу антициклону, центр якого завтра розташується над Румунією, переважатиме суха, навіть із сонячними проясненнями, погода", - зазначає синоптик.

За словами синоптика, температура повітря, порівняно із сьогоднішньою вже просто справжньою весняною погодою, знизиться.
Похолодає вдень до 1 морозу - 3 тепла, на Півдні очікується до +6 градусів.

Повіватиме рвучкий західний вітерець, тому холодні відчуття завтра посиляться.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

У Києві 12 січня буде сухо, вітряно і похолодає проти сьогоднішніх +7 градусів до +2 градусів завтрашніх.

"Зима цьогорічна схожа на кота, що загуляв. Чекаєш, виглядаєш, гукаєш, по сто разів відкриваєш двері, залишаєш відчиненою кватирку - нема", - жартує синоптик.

Погода в Україні, фото: Український гідрометеорологічний центр

Вітер очікується західний і північно-західний, 7-12 метрів в секунду, у західних областях пориви 15-20 метрів в секунду.

Температура повітря в Україні в нічний час доби і вдень прогріється від 3 до 8 градусів тепла, а в Карпатах -5…-10 градусів за Цельсієм.

Тепле по-весняному повітря дозволить українцям діставати мангали і грилі і смажити запашні шашлики.

Нагадаємо, що всі знаки Зодіаку в січні потраплять під вплив енергетики войовничого Марса і це призведе до багатьох до правильного і переможного шляху.

Як повідомляв портал Знай.ua, у православному церковному календарі 5 січня є днем вшанування пам'яті святого Феодула і з ним ще 9 мучеників.

Також портал Знай.ua писав, що необхідно зробити свято 5 січня, яке відзначали ще наші предки.