У цьому році в Україні запрацювали державні будівельні норми з проектування висотних будівель. Мова йде про будівлі громадського та житлового призначення вище 73,5 метрів. Про це повідомляє прес-служба Конфедерації будівельників України.

"Такі норми містять важливі нововведення – нові технології, рішення, прописують використання сучасних матеріалів і інших можливостей, які використовуються в високорозвиненому світі. Відтепер так буде і в Україні", - заявив президент КСУ Лев Парцхаладзе.

Київ з висоти - фото Гудновости

Серед нововведень містяться такі зміни:

- дозволено проектувати висотні громадські будівлі висотою до 150 м;

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

- введено обов'язкову енергоефективність висотних будівель класом не нижче "В";

- встановлено вимоги по жорсткості сталевих та сталезалізобетонних конструкцій для проектування більш надійних каркасів висотних будівель;

- введено аеродинамічне охолодження моделей висотних будівель складної архітектурної, конструктивної або геометричній формі для забезпечення комфортних вітрових потоків;

- підвищені сучасні вимоги до пожежної безпеки.

київські багатоповерхівки

Наголошується, що нові ДБН актуальні зараз для проектувальників і архітекторів Києва, оскільки дають їм можливість реалізовувати більше сучасних, безпечних і комфортних проектів і при цьому не звертатися за отриманням відхилень від норм.

Нагадаємо, що у Києві комунальні служби провели обробку тротуарів від ожеледиці та снігу. Ось тільки снігів і морозів у столиці цієї зими майже не було.

Як повідомляв портал Знай.uа, порушення і зловживання, що допущені під час будівництва київського "скляного" мосту, який відкрили для пішоходів до офіційного дозволу на експлуатацію, продовжує цікавити правоохоронців.

Також портал Знай.uа писав, що пасажири поділилися гірким досвідом користування столичною підземкою.