В Україні незабаром пенсії можуть нараховуватися по-новому. Зміни будуть дуже кардинальними - перехід на накопичувальне пенсійне забезпечення повністю змінить пенсійну систему в Україні. У разі реалізації пенсійної реформи, може змінитися життя кожного українця.

Нардеп від "Слуги народу" і голова Комітету ВР з питань соцполітики Галина Третьякова анонсувала старт накопичувальної пенсії. Тож внески стануть обов'язковими для всіх українців.

Скільки потрібно буде відкладати на пенсію
Зареєстрований у Раді законопроект № 2683 "Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення" передбачає обов'язкову участь у системі накопичувальної пенсії всіх працюючих українців, а також їх роботодавців. Українці матимуть право особисто вирішувати, мкільки саме інвестувати у свою старість - самостійні і добровільні внески кожен визначить самостійно.

Пенсіонери
dtkt.ua

Новий документ передбачає, що роботодавці перераховуватимуть "на пенсію" 2% від зарплати працівника, а працюючі українці заплатять 1% від розміру заробітної плати.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

При цьому роботодавця зобов'яжуть доповнювати внески працівника до 5% від його заробітної плати.

Як буде працювати система
Кошти в пенсійній системі будуть вважатися власністю учасника системи. У разі передчасної смерті всі заощадження мають бути передані спадкоємцям.

Також очікується, що українці матимуть право на отримання одноразових виплат, прискорених виплат, програмних виплат довічних пенсій.

Пенсіонери
fakty.ua

Відзначимо, що вже в березні 2020 року можуть запустити так звану "другу пенсію", яка стане початком переходу на накопичувальну систему.

Нагадуємо, що в цьому році в Україні зменшать суми субсидій на оплату за комунальні послуги.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дорогі цигарки, космічні штрафи та дешевий газ: до чого українцям готуватися у 2020 році.

Також "Знай.ua" писав, що з нового року в містах платитимуть за комуналку менше: Гончарук сказав, кому пощастило.