Кабінет міністрів України збирається запровадити новий механізм надання соціальної допомоги родинам, які опинились у складних життєвих обставинах, повідомляє офіційний портал Уряду.

За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, Кабмін планує створити службу, яка буде ефективно допомагати родинам у складних життєвих обставинах, а також проводитиме навчання фахівців для роботи з такими родинами. Основним принципом соціальної допомоги буде стимуляція подолання обставин та повернення родини до економічної та соціальної активності. Також Гончарук зазначив, що акцент підходу до допомоги родинам у складних життєвих обставинах кардинально змістився у бік профілактики потрапляння у подібні ситуації.

Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua

Крім того, в механізм соціальної допомоги планується впровадити принцип “гроші ходять за людиною” з нарахуванням коштів напряму, а також новий механізм соціальних виплат, який перебачає перехід від субвенції до програм по усіх виплатах.

Нагадуємо, що в цьому році передбачене зростання розмірів соціальної допомоги на дітей, які, до того ж, змінюватимуться декілька разів протягом року.

Популярні новини зараз

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що слуги народу зустріли Новий рік "голими".

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленський одним махом вирішив відразу кілька доль.