З настанням року Білого пацюка актуальним є відчуття панічного страху перед цими невеликими гризунами. Психологи знають, чому більшість людей бояться пацюків.
Сучасній людині зовсім нема чого боятися щурів. Диких гризунів ми просто не зустрічаємо у своєму житті, а якщо і побачимо, то мигцем і не дуже часто.
Але зовсім не так було в побуті стародавніх людей. Тоді полчища щурів могли завдати шкоди не тільки майну, але і здоров'ю самої людини. Це було століття тому, але пам’ять людей настільки дивовижня, що фактично консервує найгостріші відчуття і не дає їм забутись.
Таким чином, в умах людей з покоління в покоління найчастіше неусвідомлено передається абсолютно ірраціональний страх перед сірим гризуном. У зв'язку з цим багато вже почали нервово злегка тремтіти, адже ми зустріли Новий рік, який пройде під заступництвом Білої Металевої Щури.
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Важливо також відрізняти звичайний страх від більш серйозних проявів – фобій. Якщо ви настільки боїтеся вигаданих речей або тварин, включаючи щурів, що не заходьте у підвали, боїтеся відкривати двері комори і тому подібне, то це означає, що ви втратили контроль над своїм життям. Такі прояви страху слід лікувати, звернувшись до фахівця.
У боротьбі зі страхами, нав'язливими станами і фобіями відмінно допомагають заняття йогою, освоєння дихальних і розслаблюючих вправ, сеанси масажу і відвідування спа-салону.
Нагадаємо, що в рік Білого Пацюка 2020: топ знаків Зодіаку, які ризикують втратити все.
Як повідомляв портал Знай.ua, львів'яни поспішають зробити покупки перед Різдвом - черги за м'ясними виробами на Привокзальному ринку буквально кілометрові і нагадують черзі за ковбасою в Радянському союзі.
Також портал Знай.ua писав, що у складі улюбленого продукту українців виявили небезпечні речовини. Журналісти з'ясували, з чого насправді зроблені сосиски, ковбаси і пельмені, які продаються на прилавках магазинів.