У п'ятницю, 3 січня, в Україні стартувала реєстрація на пробне ЗНО, яке триватиме три тижні – до 24 січня. Тестування відбудеться вже в березні і буде платним. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Пробне ЗНО

У день проведення пробного ЗНО кожен може пройти тест лише з одного предмета. Пробне тестування з української мови та літератури відбудеться 21 березня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов — 28 березня.

Вартість пробного ЗНО трохи різняться в залежності від регіону, а саме від 138 гривень до 150 гривень. Подати заявку на участь можна на сайті вашого регіонального центру оцінювання якості освіти. Для всіх зареєстрованих учасників будуть створені сторінки, на яких до 2 березня можна буде дізнатися про час і місце проходження тестів, а потім і самі результати.

Пробне ЗНО

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Слід зазначити, що пробний тест для абітурієнтів зовсім не обов'язковий. Також реєстрація не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО. Результати пробного тестування не буде зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію і не будуть використані для участі у конкурсному відборі при вступі до ВНЗ.

Нагадаємо, що в одній зі шкіл російського міста Златоуста, що в Челябінській області, спецназ показав учням кілька прийомів для розгону акцій протесту.

Як повідомляв портал Знай.ua, в аннексированном Криму перестали викладати українську мову в останній школі, де її вивчали досі.

Також портал Знай.ua писав, що у Львові продуктовий магазин "Делікатес" придумав смачний спосіб популяризації української мови - тут пригощають школярів круасанами за високі оцінки з предмету.