У мережі з'явився рейтинг найбезпечніших авіакомпаній світу 2020 року, який очолив австралійський перевізник Qantas. Про це повідомляє портал AirlineRatings.

Так, фахівці проаналізували 405 авіакомпаній і врахували наступні критерії: статистика аварій і інцидентів у перевізників, урядові аудити та перевірки з боку наглядових органів, прибутковість, вік авіапарку і т. д.

Qantas вважають найстарішою авіакомпанією в світі, адже перевізник працює вже 99 років і є лідером у розробці аеронавігаційної системи майбутнього, реєстратора польотних даних для спостереження за роботою літака та екіпажу, систем автоматичної посадки з використанням GPS.

Літак, фото: РБК

Другу позицію рейтингу зайняла компанія Air New Zealand, на третє місце – EVA Air. У п'ятірку найбезпечніших авіакомпаній потрапили також Etihad і Qatar Airways.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Також портал склав рейтинг найбезпечніших бюджетних авіаперевізників у новому році. У першу десятку потрапили Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, Jetblue, Volaris, Vueling і Westjet і Wizz.

Нагадаємо, стюардеса Emirates поділилася секретами релаксу в літаку.

Як повідомляв портал Знай.uа, авіакомпанія Austrian Airlines ввела авіаційний проїзний.

Також портал Знай.uа писав, що після Ryanair в Україну злетяться ще дві авіакомпанії.