1 січня рівень забезпечення прожиткового мінімуму для українців зріс для працездатних осіб – 2102 гривні; для осіб, які втратили працездатність – 1638 гривень. Відповідно до цього збільшилася сума крадіжки, за яку настає кримінальна відповідальність.

Таким чином, у 2020 році для норм адміністративного та кримінального законодавства в частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень застосовується сума у 1051 грн.

Крадіжка

Відповідно до статті 51 крадіжка чужого майна вважається дрібним, якщо вартість такого майна на момент вчинення правопорушення не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян. З 1 січня це 210,2 грн. Якщо ж вартість викраденого майна перевищує цю суму, то настає кримінальна відповідальність. Раніше крадіжка чужого майна вважалася дрібною, якщо вартість такого майна не перевищувала 192,1 грн.

Гроші, фото: ukr.media

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Відповідно до статті 185 Кримінального кодексу таємне викрадення чужого майна карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами строком до двох років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі терміном до трьох років.

Нагадаємо, Разумков привітав українців з наступаючим Новим роком: "В кожному місті, в кожній родині ви дійсно відчули".

Як повідомляв Знай.ua, для українських пенсіонерів відкриють "особистий кабінет" й перерахують виплати.

Також Знай.ua писав, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше як 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.