1 січня Україна запустила транзит російського газу за новим договором, який "Нафтогаз" і "Газпром" підписав 30 грудня. Про це повідомив генеральний директор ОГТСУ Макогон Сергій на своїй Facebook-сторінці.

"Перша ніч "Оператора ГТС України" пройшла у штатному режимі. Пропрацювали всі номінації з транзиту в рамках виконання нового договору. Ми довели, що здатні працювати за новими європейськими правилами", - написав він.

"Ми вже протранспортували в ЄС перші кубометри газу за новим транзитним контрактом. Відтепер вже за європейськими правилами в міждержавних точках, ГТС працює в штатному режимі", - уточнюється на Facebook-сторінці Оператор ГТС України.

Нагадаємо, що українська сторона підписала з російським "Газпромом" мирова угода в інвестиційному арбітражі у справі про зобов'язання РФ сплатити $7,4 млрд "Нафтогазу" за штрафом Антимонопольного комітету.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна і Росія підписали всі угоди для продовження транзиту газу через Україну в ЄС з 1 січня.

Популярні новини зараз

Українців обкладуть податком на розкіш: кого змусять витрусити гаманці

Все одно мають прибути до ТЦК, термін – до 16 червня: знятих з обліку приголомшили новиною

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що "Нафтогаз" відмовився від своїх позовів проти "Газпрому" на 12,25 мільярди доларів, а уряд скасував штраф на 7,4 мільярда доларів за порушення антимонопольного законодавства.