У 2020 році на українців чекає чимало змін. Зокрема, відтепер за газ буде приходити дві платіжки. Експерти прогнозують, що курс гривні буде змінюватися.

Які ще зміни будуть у новому році:

Святкові вихідні

Українці традиційно відпочивають 1 січня. А от 2 і 3 січня вже треба виходити на роботу, правда, ненадовго, адже наступні вихідні розтягнуться на 4 дні – з 4 (субота) по 7 січня (вівторок). Але вихідний понеділок 6 січня доведеться відпрацювати в суботу 11 січня.

Новий рік в Україні

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Ціни на газ та дві платіжки

Ціна на газ для населення впала й тепер становить 5,5 грн за куб. Крім цього, з 1 січня 2020 року українці зможуть самі вибирати собі постачальника газу на вигідних умовах. Так, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКУ), підвищила тарифи на розподіл газу. Він складе 0,28-1,99 грн за куб. м в місяць з 1 січня 2020 року. Тому в різних регіонах ціни на газ для населення можуть бути різними через вартість транспортування.

Ціни на газ, фото: poglyad.tv

Курс долара в січні

Прогнозують, що на новорічні свята долар коливатиметься в межах 23-24 гривень. У перші дні нового року долар може рости, однак протягом року гривня буде укріплювати власні позиції.

Курс валют, фото Знай.ua

Погода на січень

Грудень в Україні був рекордно теплим і дощовим. У січні 2020 року синоптики прогнозують середню температуру по країні у межах 0-4 градуси морозу. Це вище, ніж у попередні роки на 1-2 градуси. Загалом цьогоріч температурні показники побили всі рекорди й підняли на вищі позначки.

Нагадаємо, в Україні змінилися мінімальна пенсія та прожитковий мінімум.

Як повідомляв Знай.ua, для українських пенсіонерів відкриють "особистий кабінет" й перерахують виплати.

Також Знай.ua писав, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше як 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.