У перший день 2020 року, 1 січня, в Україні очікується прохолодна і вітряна погода. У деяких областях країни падатиме мокрий сніг, місцями з дощем.

Про це повідомила відомий синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці.

Так, стовпчики термометрів коливатимуться протягом усього дня від - 2 до +3 градусів, на півдні України до +2 +6 градусів.

погода в Україні

"Мокрий сніг випадатиме в Новорічну ніч, так що перебігати від сім'ї до друзів і навпаки краще не на шпильках", - написала синоптик.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

У Києві в середу сонце скоро сховається, атмосферний фронт спочатку прижене хмари, потім – мокрий сніг, місцями з дощем. Новорічна ніч у столиці – від 1 тепла до 1 морозу, мокрий сніг, сильний вітер.

Народний прогноз погоди в Україні

1 січня вшановується пам'ять святого Боніфатія. Народна прикмета каже: "Який перший день січня, такий і перший день літа". На погоду у цей день вказували птахи: якщо синички зранку пищать — на мороз, якщо горобці настовбурчилися, слід очікувати негоди.

погода на 1 січня, Укргідрометцентр

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.