Часи інквізиції вже давно минули, проте навіть у XXI столітті дорослі дами все ще звинувачують одна одну в чаклунстві. Іноді ці суперечки доходять до суду.

Інквізиція

Так, влітку 2018 року мешканка Львівської області звернулася до суду для того, щоб спростувати інформацію про те, що вона нібито вбила колишнього головного лікаря Золочівської центральної районної лікарні, і що вона відьма. За моральну компенсацію жінка зажадала 8 тисяч грн.

З'ясувалося, що в лікарні і поліклініці ходили чутки про те, що коли головному лікарю стало погано і йому викликали "швидку", то "відьма" зробила укол, від якого той помер. Потім чутки почали прикрашати новими деталями, від яких жінка стала вбивцею і отруйницею. До того ж, все це сталося в селі і жити в такій обстановці стало нестерпно. Саме тому "відьма" звернулася за допомогою до суду.

В результаті, суд виправдав жінку і змусив пліткарку спростувати перед односельцями чутки про відьомстві. Також, суд зобов'язав заплатити 1 тисячу грн моральної компенсації і сплатити судовий збір.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Однак на цьому історія не закінчилася. "Відьма" подала апеляційну скаргу, в якій просила переглянути розмір компенсації і доводила, що вираз "відьма" — це не оціночне судження, а, швидше, характеристика аморального злочинця. У підсумку, колегія доводила, що вираз "відьма" не може бути перевірена на достовірність, оскільки відноситься до таких мовних засобів, як алегорія, і є оціночним судженням.

Відьма

Іграшка з порчею

Так, у Волинській області мами дев'ятикласниць зустрілися в суді через те, що одна дівчинка подарувала на інший день народження іграшку. Через тиждень іменинниця захворіла, і її мама вирішила, що на подарунок навели порчу. Вже при однокласниках, одна жінка звинуватила іншу, що та, "як відьма, навела порчу на її дитину за допомогою магічної сили".

Інша історія слухалася в районному суді на Житомирщині. У жовтні 2008 року в селі Неделище посварилися фельдшер і місцева жителька. Жінці під парканом доктора кричала про те, що та відьма, на що та "за словом в кишеню не лізла" і кричала у відповідь. Також в цей конфлікт вплуталося чимало людей: деякі знімали порчу і вказували на те, хто її навів, а хтось – поширювали і прикрашали чутки про чаклунство.

Жінки зустрілися в суді, де подали позови один проти одного. У результаті суд відхилив позови. Навіть звільнив від сплати судового збору, як "постраждалих від аварії на ЧАЕС".

Відьма

Нагадаємо, що розповіли про привидів з почуттям гумору, які не дають спокійно жити людям.

Як повідомляв портал Знай.ua, у фінальному випуску містичного реаліті "Битва екстрасенсів" стало відоме ім'я переможця. Ведучий Павло Костіцин озвучив, що за підсумками глядацького голосування, найсильнішим учасником став циганський ясновидець Арман Цибульський.

Також портал Знай.ua писав, що Netflix випустив серіал про пригоди відьмака Геральта з Ривии. Фани вже встигли оцінити його трейлер, зовнішність головного і побічних героїв і багато іншого.