В церковному календарі це день вшанування пам'яті святих мучеників Аполлонія, Філімона, Феотіха і Аріана. Інші назви свята: «Філімон», «Фірс», «Господар», «Каллиники».

Є повір'я, що в цей день нечисть гуляє по вулицях, шкребеться у двері, лякає людей. Тому її обов'язково потрібно вигнати з нашого світу, щоб нечиста сила не залишилася на землі назавжди. Але тих людей, які самі чисті і в яких будинок в належному вигляді, нечисть чіпати не буде.

Народні прикмети на 27 грудня

Обов'язково приберіть в цей день дім, щоб в ньому було чисто і охайно. Також обов'язково потрібно кілька разів у день вмиватися, а краще навіть піти в лазню. Але ви можете прийняти ванну. Навіть перед тим, як виходити з будинку або починати важливу справу, потрібно окропити себе водою з додаванням святої води. А ще вважається, що сьогодні коров'яче молоко може володіти сильними цілющими властивостями, може зцілити від хвороб і опіків.

Вагітних жінок теж обтирають такою святою водою, а новонароджених вмивають відразу ж, щоб у них не вселилася нечисть.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

Свята 27 грудня, фото: Pikabu

Особливо бояться в цей день перевертнів, так як за повір'ям у них перетворюються самогубці, які померли за три дні до Філімона, а також не вступили в шлюб або мертвонароджені. Для захисту від них потрібно покласти в кишеню вуглинку, при виході з дому.

Дівчатам краще взагалі не виходити з дому, якщо вони ще не вийшли заміж, так як їх може забрати володар темного царства. Він шукає собі найкращих і найкрасивіших дівчат. Але якщо вийти треба, то мати повинна повісити їй на шию свій натільний хрест.

Проводять 27 грудня ще замовляння на воду від бід та невдач. Візьміть талу воду, але в ній повинні залишитися крижинки. Запаліть церковну вічу і поставте ємність на вогонь. Воду потрібно помішувати срібною ложкою і говорити: «Водицю мороз морозив, а вогонь зігрівав, всі біди мої забирав. Більше до мене не прийдуть, розтануть із льодом. Амінь. Амінь. Амінь». Головне все сказати, поки вода не закипіла. Свічку залиште тліти, а потім вмивайтеся водою і вилийте її під дерево.


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.