Лікарка і волонтерка Юлія Кузьменко, яка є одним із підозрюваних у вбивстві українського журналіста Павла Шеремета, подала позов до Печерського районного суду міста Києва на Міністерство внутрішніх справ.

Відповідна заява з'явилася у реєстрі судових справ України.

Підозрювана Кузьменко, фото: Уніан

Кузьменко позивається через "захист, честі, гідності та ділової репутації". Справу розглядатиме суддя Сергій Вовк, який раніше обирав запобіжний захід для Кузьменко. Зокрема, жінка позивається через заяву міністра Арсена Авакова, який сказав, що Кузьменко відмовилася надавати свідчення у справі вбивства Шеремета. Позивачка вважає це неправдивою інформацією.

Інцидент стався 13 грудня у програмі "Свобода слова Савіка Шустера". Саме там виступав Аваков та зробив відповідну заяву щодо Кузьменко.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Аваков, фото з вільних джерел

"Якщо Міністерство внутрішніх справ вважає, що Кузьменко відмовилася, то має бути відповідний протокол допиту, де вказано, що вона використала статтю 63 Конституції. Натомість такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було", — уточнила адвокатка жінки.

Нагадаємо, раніше підозрюваний у справі Шеремета Антоненко навідріз відмовився говорити

Як повідомляв портал "Знай.ua", підозрювана у вбивстві Шеремета Кузьменко терміново написала листа матері покійного журналіста

Також "Знай.ua" писав, що Київський суд виніс нове рішення стосовно Кузьменко, що загрожує підозрюваній у справі Шеремета.