Стало відомо, що Україна потрапила в п'ятірку лідерів серед європейських країн за кількістю смертей, зумовлених забрудненням навколишнього середовища. Про це повідомляє Глобальний альянс з питань здоров'я та забруднення (GAHP).

Україна потрапила в п'ятірку за кількістю смертності

Так, згідно з даними вчених, в Україні щороку помирає 57 258 осіб через забруднення навколишнього середовища. За цим показником Україна займає 4 місце серед європейських країн.

До того ж, у трійку лідерів потрапили Туреччина (57 779 смертей), Німеччина (68 300 смертей) та Російська Федерація (118 687 смертей).

Слід зазначити, що Україна займає четверте місце за кількістю смертей на 100 тисяч населення - 128 випадків. Першими тут йдуть Болгарія (137 випадків), Грузія (140 випадків) і Сербія (175 випадків).

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Україна потрапила в п'ятірку за кількістю смертності

Нагадаємо, що у Києві зафіксовано небезпечні показники забруднення повітря, що в чотири рази перевищує допустиму норму.

Як повідомляв портал Знай.ua, відомий інтернет-ресурс IMDB оприлюднив рейтинг найбільш очікуваних кінопрем'єр 2020 року.

Також портал Знай.ua писав, що глобальне потепління, яке провокує масштабні зміни клімату, може також спровокувати продовольча криза. За те, що потепління призводить до потопу, цунамі, спеки і посухи, врожайність ключових сільськогосподарських культур погіршується.