Україна вже тиждень обговорює підсумки зустрічі в "нормандському форматі". Припинення вогню, розведення військ, обмін "всіх на всіх" - теми, які звучать щодня у новинах і не сходять з уст політологів, експертів і простих людей, котрі дають найрізноманітніші прогнози і оцінки розвитку ситуаці.

Про те, що думають жителі окупованого Донбасу про заяви Путіна і Зеленського на "нормандському саміті" йдеться в опитуванні "Радіо свободи".

Як з'ясувалося, більшість жителів непідконтрольних територій підтримують ідею приєднання до Росії, однак при цьому вірять в перемир'я між РФ і Україною.

За їхніми словами, люди, які проживають на окупованих територіях, готові ставати в чергу за російськими паспортами.

"Ніякої України нам не треба", - говорить житель окупованого Донецька.

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

На питання, чи потрібен "особливий статус Донбасу" в складі України, більшість опитаних підтримали ідею приєднання до Росії.

"Хай би Володимир Володимирович приїхав на Донбас і подивився, що це люди Росії. І нам не потрібна ніяка автономія. Нам потрібна Росія. Всього лишень", - підкреслив один із мешканців.

А от на питання, чи повинні переселенці брати участь в переговорах по Донбасу, більшість жителів окупованій території відповіли ствердно. Зокрема, вони вважають, що в переговорах повинні брати участь люди з Донбасу, які живуть за лінією розмежування - Краматорськ, Слов'янськ, Артемівськ.

"Звісно. Хто поїхав - вони тут жили. Повинні всі люди брати участь, хто народився тут і хто тут живе. Вони виїхали не по своїй волі, а були змушені, вважаю так", - зазначила жінка.

Крім того, на думку людей, відносини між Росією і Україною змінилися.

"Судячи з обстановки в Донецьку, не по телевізору, а ось на побутовому рівні, я думаю, що починаються якісь зрушення. Я маю на увазі елементарні речі. Товари з'являються українські на полицях, наші комерсанти возять. Маленькі дуже, але помітні звичайним людям зрушення є", - вважає мешканка окупованого Донецька.

На думку ще одного жителя ОРДЛО, потепління у відносинах є, особливо після того, як Володимир Зеленський і Володимир Путін сіли за стіл переговорів. При цьому він позитивно оцінює дії Путіна, а Зеленського зараховує до ворогів.

"Путін - така людина, що приймає всіх. І нормально розмовляє навіть з ворогами", ​​- говорить чоловік.

А ось в питанні, чи можливо перемир'я між Росією і Україною, думки розділилися. Одні вважають, що перемир'я між країнами не буде, інші сподіваються, що це все-таки можливо.

"Цікаво було б прокинутися - і блокпостів немає. Ось це було б добре, а так ... Це все "нагорі» вирішується", - сказав житель окупованого Донецька.

Нагадаємо, більш ніж за півтора року надійшло понад 160 тисяч заяв від жителів ОРДЛО на отримання російського громадянства.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Донеччині працівники контррозвідники СБУ припинили протиправну діяльність місцевої мешканки, яка намагалася організувати незаконну легалізацію в Україні громадян РФ і бойовиків терористичних угруповань "ДНР".

Також Знай.ua писав, блогерка описала "культурне життя" в окупованому Луганську