Скільки грошей доведеться викласти за продукти тим, хто захоче на новий рік приготувати борщ? Відповідні підрахунки зробив БізнесЦензор.

Як відомо, для приготування борщу необхідні картопля, капуста, цибуля, морква, томатна паста, буряки, соняшникова олія, зелень, квасоля та, за бажанням, м’ясо.

На ринку кілограм картоплі другого гатунку коштуватиме щонайменше 8.59 гривень, цибулі — 7.95 гривень, капусти — 4.29 гривень, буряку — 3,79 гривень, моркви — 3.95 гривень. Півлітрову пляшку соняшникової олії можна купити за 23.14 гривень, а пакет томатної пасти — за 5.20 гривень. Також доведеться викласти 5.62 гривні за 100 грам часнику та 17.60 гривень за пакет сметани. Квасолю можна купити по ціні 45 гривень за кілограм.

Борщ

Тим, хто хоче приготувати борщ з м’ясом, доведеться викласти ще 100 гривень за кілограм свинячих реберець та 130-170 гривень за кілограм сала.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Загалом суто овочевий борщовий набір коштуватиме 38 гривень, а для борщу з м’ясом — 98 гривень. Якщо ж до цінника додати такі атрибути, як сало, часник, чорний хліб та сметану, то вийде вже 125 гривень. А з квасолею та свіжою зеленню — 145 гривень.

Нагадуємо про те, які страви можна приготувати до новорічного столу для зустрічі року Білого Щура.

Як повідомляв Знай.uа астрологи назвали щасливчиків серед знаків Зодіаку: кому грудень принесе "плюшки".

Також Знай.uа писав, неймовірне кохання, величезний успіх і купа грошей: названо знаки Зодіаку, яким казково пощастить у 2020 році.