Служба безпеки України проводить обшуки у службових приміщеннях ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій Одеської області через пожежу в "Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу".

Обшуки розпочали проводити у п'ятницю, 13 грудня, повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ перевіряє посадовців щодо неналежного виконання ними службових обов’язків та використання службового становища всупереч інтересам служби, що призвело до загибелі 16 людей. Деякі працівники рятувальної служби намагалися знищити деякі важливі документи.

Пожежа у одеському коледжі, фото: 5 канал

"За оперативною інформацією, окремі керівники ГУ ДСНС намагалися приховати та знищити документацію щодо проведеної перевірки протипожежного стану та надання дозволу на експлуатацію приміщень навчального закладу. Для документування дій посадовців тривають слідчі дії в адміністративних будівлях Одеського міського управління та Головного Управління ДСНС України в Одеській області", - йдеться у повідомленні СБУ.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Нині СБУ вилучає матеріали, які підтверджують причетність до протиправної діяльності посадовців ДСНС. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Пожежа у одеському коледжі, фото: 24 канал

Нагадаємо, що загинуло майже два десятки людей: в Одесі рятувальники закінчили розбирати "руїни" коледжу, нові деталі.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Мамо, тут все горить. Я буду стрибати": рідні загиблих в одеській пожежі пригадали пережитий жах.

Також портал Знай.uа писав, що у студентів згорілого одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу відновили заняття.