Начальник Управління цивільно-військового співробітництва ЗС України полковник Олексій Ноздрачов заявив, що військові Збройних сил України нібито готові до реінтеграції з військовими Росії та терористами "Л/ДНР". У Генштабі почали розслідування щодо гучної заяви військового.

Службове розслідування щодо полковника Олексія Ноздрачова призначив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України Рслан Хомчак, передає пресслужба Генштабу.

"Начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов не мав повноважень оприлюднювати будь-які заяви, що виходять за межі його службових обов’язків та компетенції очолюваного ним підрозділу. За даним фактом начальником Генерального штабу — Головнокомандувачем Збройних Сил України призначено службове розслідування, про результати якого буде поінформовано додатково", — йдеться у повідомленні.

Руслан Хомчак

Також в Генштабі додали, що ті оціночні судження, в тому числі політичного характеру, що були висловлені сьогодні, 12 грудня, полковником Олексієм Ноздрачовим під час круглого столу — не є позицією Генерального штабу та Збройних Сил України.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Зазначимо, що Ноздрачов на круглому столі на тему "Національна стійкість: нові підходи у вирішенні старих проблем", відповідаючи на запитання журналіста про те, чи існує майданчик для вирішення питань комунікації з окупованими територіями і ветеранами, заявив про готовність української армії до реінтеграції з російською армією.

"Питання реінтеграції, це питання в першу чергу безпеки. Я вас хочу запевнити, що військовий і військовий росіянин, які проти нас воювали й продовжують воювати, і навіть ті військові, які є в формуваннях Донецької й Луганської областей, якщо буде ухвалено рішення політичне й імплементоване, вони реінтегруються дуже швидко. Тому що все-таки крім національної ідеї існують військові традиції. І знайти спільну мову військовим росіянам і військовим українцям, навіть якщо вони були ворогами, краще. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються", – сказав він.

Нагадаємо, "За що воювали?": полковник ЗСУ зробив гучну заяву про "Л/ДНР" і нарвався на неприємності, гримить скандал.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поділився враженнями про Путіна після саміту у "Нормандському форматі": "Не знаю, хто кого...".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський прокоментував протести під стінами свого офісу: "Я вже шкодую", відео.