Зберігання інформації на комп'ютері вже не популярно - дані на переносному диску можна втратити, а жорсткий диск - річ ненадійна. Більшість активних користувачів комп'ютерів перейшли на хмарне зберігання даних. Це зручно з багатьох причин: ви ніколи не втратите диск і можете скачати або змінювати файли в будь-якій точці світу. Зараз є кілька великих хмарних сховищ даних, але ми сьогодні розповімо про розробки Microsoft - OneDrive.

OneDrive, https://bitly.su/4pLfiG6
OneDrive

Що таке хмарне сховище даних

Збереження даних у хмарі - це зберігання інформації на різних серверах, наданих у користування клієнтам сервісів зберігання. Для клієнта це може представлятися, як окремий сервер, але кожен сервіс має безліч серверів, розкиданих по світу, де зберігаються дані.

Суть зберігання даних в хмарі полягає в тому, що клієнт може користуватися збереженою інформацією з будь-якої точки світу, входячи через свій аккаунт через сайт сервісу або через додаток на телефоні, планшеті або комп'ютері. Користувач може завантажувати на сервіс відео, фото, будь-які документи і файли будь-якого формату. Для сервісів не важлива операційна система і можна користуватися, як розробками Microsoft, так і інших компаній.

Що таке OneDrive

Багато комп'ютери вже не мають дисководу, а флешки визнані ненадійними носіями інформації. Тепер популярні хмарні сховища інформації. OneDrive - це файловий хостинг, розробка компанії Microsoft. Раніше OneDrive називався SkyDrive, Windows Live SkyDrive, Windows Live Folders. OneDrive надає послуги збереження файлів на хмарному сервері з 2007 року. На ньому можна зберігати дані до 5 Гб без обмежень по часу. Додаткове місце на віртуальному диску можна докупити або оформивши додаткові сервіси Microsoft.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Розробники пропонують користувачам:

  • Сервіс OneDrive дозволяє зберігати до 5 ГБ безкоштовно інформації,

  • Для зображень передбачений попередній перегляд у вигляді ескізів, а також можливість їх перегляду у вигляді слайдів,

  • Для користувачів Windows 8 25 ГБ,

  • Для всіх папок і файлів можна визначити рівень доступу - від виключно персонального до публічного,

  • Є недокументовані доступ за протоколом WebDAV,

  • Випускаються клієнтські програми для Android, iOS, Windows Phone, Windows, Xbox (у тому числі Windows 8), OS X, MeeGo 1.2 Harmattan, Symbian Belle,

  • Програма дає можливість робити бекапи версій сайту, копії клієнтських баз,

  • Для бізнесу може бути отримана автономна версія.

В сервісі є допомога користувачам Office Online, яка дозволяє отримати відповіді на запитання про роботу OneDrive. В сервіс можна заходити з різних пристроїв, переміщати файли, видаляти, копіювати і відразу пересилати по електронній пошті. Також сервіс дає можливість користувачам давати гостьовий доступ до файлів за посиланням або на запрошення по електронній пошті.

Як використовувати хмарне сховище OneDrive

OneDrive, https://bitly.su/Do1T0f
OneDrive

Використовувати хмарне сховище OneDrive можна як для особистих потреб, так і для бізнесу. Багато компаній зберігають інформацію в хмарі, щоб була можливість ділитися нею з клієнтами або колегами.

Як приклад, багато блогери зберігають свої списки з улюбленими магазинами в документах на хмарі і при запиті, дають своїм читачам доступ до улюблених виробникам і магазинах.

Багато компаній використовують OneDrive для групового редагування файлів. Так, маючи доступ, працівники з різних відділів/міст/підрозділів можуть вносити свої дані у файл, вносити зміни і бачити інформацію в реальному часі, без нескінченних пересилок “остаточного варіанта” документа. У файлах на OneDrive є режим коментування, що зручно для роботи і вичитки матеріалів.

Як зареєструватися в OneDrive

Якщо ві счастливій користувач Windows 8, то у вас є можливість відразу користуватися OneDrive - при реєстрації в системі Віндовс, вам відразу надають акаунт у ВанДрайв. Якщо ж у вас стоїть на комп'ютері стара версія Віндовс, то треба завантажити додаток, яке дозволить входити в сховище. Windows XP користувачі можуть входити в свій аккаунт тільки через інтернет.

При використанні стандартної пошти від Microsoft Outlook.com користувачі можуть використовувати OneDrive, як інтегровану програму, яка об'єднує ваші файли з поштою. Таким чином, ви можете зберігати дані з листів на хмарному диску і відправляти пошту з вкладеннями з OneDrive. Бавовна, який до цього називався Hotmail , використовує OneDrive, як програму збереження листів і контактів.

Щоб зареєструватися, вам треба перейти по посилання і ввести свої дані, щоб стати користувачем Майкрософт. Далі, коли у вас вже буде своя пошта в Аутлуке або акаунт у Майкрософті, вам треба перейти за цією посилання і ввести дані одного з ваших облікових записів.

Завдяки досить простому і стриманого інтерфейсу ви швидко визначите, як завантажувати файли, відправляти їх і впорядкувати. У верхньому лівому куті зазначений обсяг хостингу, відразу він покаже 7 Гб, які ви зможете сміливо заповнювати своїми даними.

Альтернативи OneDrive в мережі

OneDrive, https://bitly.su/QQ77z6Q9
OneDrive

Альтернативами OneDrive в мережі можна назвати кілька популярних дисків, якими користуються в залежності від потреб і зручностей для користувачів.

Google Диск - інтегрований з Гугл поштою і має обсяг 15 Гб. Можна редагувати документи онлайн в різних режимах. Підтримує операційні системи Windows, macOS, iOS, Android. За місячну абонентську плату дається доступ до 100 Гб пам'яті.

Яндекс Диск - інтегрований з Яндекс поштою, теж синхронізується з різними пристроями і дає можливість редагувати файли, ділитися ними та видаляти. Заборонений в Україні, можна заходити за віддаленого доступу. Дає 10 Гб хмарного пам'яті.

Dropbox - це хмарне зберігання файлів, американська розробка. Дає доступ до 2 Гб безкоштовного користування і додаткове місце на диску за оплату, є корпоративні рішення. Можна увійти за допомогою операційних систем Windows, macOS, Linux, iOS, Android.

iCloud - хмарне сховище файлів для користувачів техніки Apple, робить бекапи і зберігає дані, оновлюючи їх щодня. Надає 5 Гб безкоштовного пам'яті для всіх користувачів яблучної техніки.

Mega - дає доступ до 50 Гб безкоштовного пам'яті, за абонентську плату в 2,5 євро в місяць надає 200 Гб хмарного сховища. Можна користуватися з пристроїв на базі Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Windows Phone.

Небезпеки хмарного зберігання

Незважаючи на запевнення розробників, хмарне зберігання не є панацеєю і ваші дані можуть бути розкриті і оприлюднені. Також існує небезпека, що ваш пароль буде зламаний. Навіть при високому рівня системи безпеки, ВанДрайв та інші хмарні сховища можуть бути зламані. Зберігання даних на таких серверах в рази надійніше, ніж на флешці у вашій кишені, але є свої підводні камені і в цьому вигляді збереження інформації.

У 2011 році були опубліковані дані опитувань великих компаній. 68% лідерів світових брендів зізналися, що не використовує хмарні сховища з-за низького рівня збереження інформації.

Приватні клієнти навпаки переходять на зручний спосіб зберігання мільйонів фотографій і відео, які скупчуються на телефоні і комп'ютері. Особисті дані можна зберігати, передавати, ділитися частково або повністю з матеріалами щодо доступу і навіть виставляти рівень приватності - гості вашого сховища даних можуть тільки переглядати файли, а можуть редагувати їх.