Сьома річниця весілля в народі називається мідною. Нерідко родичі і гості свята не знають, що можна подарувати на таку річницю. У матеріалі докладно розповімо про те, що це за весілля, що можна подарувати і як краще відзначити свято.

7 років подружнього життя - мідяне весілля, funfrom.me

Мідне воно ж вовняне весілля - сьома річниця спільного життя подружжя

Сім років спільного життя це досить пристойний термін, за який сімейна пара вже повинна знати один одного досить добре. До цього часу вже давно завершені притирання, які на перших порах сімейного життя раз у раз, розгойдували корабель сімейного щастя. Наступила сьома річниця, а це свідчить про психологічну стійкість подружжя. У народі сьому річницю називають мідною. А мідь сама по собі є міцним і в той же час гнучким металом. Мідь за своєю структурою не рветься, не ламається, але якщо її нагріти до високої температури, то вона з легкістю трансформується в різні фігури і елементи. Так і в сімейному житті відбувається: партнери вже звиклися і знайшли розуміння як в позитивних, так і в негативних рисах характеру один одного, і якщо підтримувати теплу обстановку, то як мідь, так і пари можуть трансформуватися і приймати нові форми. Разом з новими формами пари знаходять компроміс і за цей відносно тривалий період часу навчилися проявляти повагу і терпіння один до одного. За сім років спільного життя шлюб стає міцним і залишається пластичним.

Мідь - дорогий матеріал і це повною мірою трансформується в сімейні стосунки, адже за стільки років пари ще глибше вчаться цінувати один одним і цінують спільний побут, і свій тандем в цілому.

Є ще й друга назва сьомої річниці - її називають вовняним весіллям. Таку назву пов'язують з тим, що шерсть сама по собі м'яка і тепла, є лікувальною і натуральною. Сьома річниця весілля відрізняється спокійною і гармонійною обстановкою. За цей час в родині чітко розподілені ролі, є розуміння хто повинен займатися прибиранням, на кому лежить відповідальність забезпечення, а також похід за продуктами і медикаментами. Якщо узагальнити, то за цей період часу в подружжю є чітке розуміння, хто глава сім'ї, а хто другорядний помічник. Якщо ж на перших роках життя, пара може з легкістю розлучитися, навіть через дрібниці, бо сімейне життя ще може сприймаєтся як якась гра, в якій є свої правила і якщо хтось не дотримується цих правил, то можна просто завершити процес сімейної гри. Сімейна пара, у якої вже сім років стажу сприймає сім'ю, як особливу цінність, яку потрібно берегти і цінувати, а для цього іноді необхідно застосовувати гнучкість і займатися пошуком розуміння. До того ж за такий період часу у сім'ї вже утворилося своє коло друзів, загальних родичів, кумів, дітей та фінансових зобов'язань. Разом з цим у пари є безліч загальних спогадів і подальших планів.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Якщо далі проводити паралель з шерстю, то вона іноді колеться, що теж може відбуватися і в сімейному житті. Між партнерами періодично можуть виникати ревні почуття, а також дрібні скандали. Але це грає швидше позитивну, ніж негативну роль, адже якби в сімейному житті пари все було постійно рівно і спокійно, то їх водоймище б в звичайне болото, яке б просто закисло і не подавало видимості живого елемента.

Креативні люди, можуть відзначити по особливому, onelove

Традиції сьомої річниці

Багато магічних обрядів так чи інакше пов'язані з цифрою сім, тому, сьому річницю необхідно обов'язково святкувати, адже вона в собі несе ряд магічних властивостей.

Рекомендується, щоб в день святкування на партнерах були хоч якісь дзвінкі елементи. Якщо пара з гумором і блищить креативним мисленням, то вони можуть навіть створити для себе дзвенячий одяг. Вважається, що наявність дзвінких елементів на одязі партнерів і їх дітей приваблює в подальше життя багатство і благополуччя. Разом з цим дзвін різних елементів, сприятиме веселощам і відходу від побутових справ.

Традиційним в цей день є розкладання мідяків по всьому будинку, зокрема на підвіконнях і на шафах. Така традиція згідно психологічним установкам сприятиме збільшенню фінансового потоку. На завершення свята монетки можна віддати в подарунок дітям, або ж пройтися до церкви і там роздати їх нужденним.

Сьома річниця буквально створена для веселощів і шуму, тому це свято потрібно проводити у великому колі друзів і близьких за духом людей. Доброю традицією буде якщо на цьому торжестві виявляться самотні чоловіки чи жінки. Вважається, що після того, як вони побувають на тому святі, незабаром їм зустрітися своє щастя.

У день річниці пари повинні обмінятися мідними монетками, після чого вони повинні скріпити їх разом. Такий крок допоможе зробити союз ще міцнішим і надійним. Не зайвим буде в момент обміну монетками згадати клятви, які пари давали один одному в день свого одруження.

Перед святом парі необхідно привести своє житло в порядок, навести генеральне прибирання. Але не варто все це звішувати на дружину мотивуючи тим, що вона берегиня вогнища. В період спільного свята, обидва партнери повинні брати рівну участь у підготовці до свята. Гарний час щоб під час генерального прибирання позбутися всього старого, вкинути непотрібні речі і роздати борги.

Неохайність і поклади мотлоху тільки крадуть позитивну енергію, тому рекомендується позбутися від усього зайвого і звільнити місце для нової енергії.

Сьома річниця має магічну символіку тому подружжю вкрай необхідно в цей день поговорити по душам, відпустити минулі образи, попросити вибачення і дати собі обіцянки і установку, працювати над тим, щоб щодня робити життя одне одного краще і яскравіше.

Святкувати річницю треба обов'язково, onelove

Що дарують на мідне (вовняне) весілля

Варіанти подарунків досить великі, але все ж рекомендується робити акцент на подарунках, які пов'язані безпосередньо з самим святом.

Наприклад, гості можуть подарувати мідний посуд, столові прилади чайник або навіть мідний самовар. Для тепла й затишку можна подарувати покривало з вовни, теплий комплект, що складається з ковдри і подушок.

Якщо це дорогий подарунок, то є й більш бюджетні варіанти подарунків. Наприклад, можна подарувати рукавиці, тапочки з вовни, свічники, книги, мідні фігурки у вигляді молодят або ж просто приємні для ока фігурки.

Чоловік дружині в цей день може подарувати новий гаманець, але природно він не повинен бути порожнім, а повинен бути набитий мідними монетками. Також можна подарувати прикраси, шпильки або мідні брошки.

Дружина чоловікові може подарувати шерстяний светр або будь-який інший елемент теплого одягу, якщо руки ростуть з потрібного місця, то можна самостійно зв'язати чоловікові шарф або ж шкарпетки. Можна подарувати запонки або ж мідну фігурку для салону.

Привітання з днем ​​мідного весілля

Приходячи на свято, потрібно приходити не тільки в хорошому настрої, але ще і з підготовленим поздоровленням. Але не всі майстри писати привітання у віршах, тому пропонуємо на ваш вибір вже підготовлені привітання:

Вас с медной свадьбой поздравляем
И счастья вам, любви желаем.
Пусть чувство кажется полетом,
Чтоб вместе были навсегда,
Чтоб дни блестели позолотой,
Как обручальных два кольца.
«Семь лет ведь дата непростая!» —
Скажем, улыбки не тая.
Пусть будет крепче всех на свете
Ваша прекрасная семья!

Поздравляю вас, ребята,
С медной свадьбы от души!
Вы семь лет уже женаты.
До чего вы хороши!

Сколько веры, сколько света
В ваших радостных глазах!
Пусть не гаснет счастье это,
Пусть любовь живет в сердцах!

Семь нежных лет сплотили вас двоих,
И вот пришли к порогу свадьбы медной,
Пусть складной будет жизнь, как этот стих,
А теплота — взаимной и ответной!

Пусть ничего не вводит вас в печаль,
Ничто не огорчает, не тревожит,
Пусть нервы будут крепкими, как сталь,
Дешевле деньги, а любовь дороже,

Пусть будет только радость ваших глаз,
Счастливых глаз, что не умеют плакать,
Мы поздравляем в этот светлый час
Жену и мужа с годовщиной брака!

7 лет — счастливое число!
Чтоб с каждым годом счастье возросло,
Не нужно слишком тщательно трудиться,
Достаточно хотя бы раз влюбиться!

И так любовь живет уже 7 лет
С тех пор, как дали вы себе обет.
Пройдя сквозь воду, пламя, трубы медные,
Исполнились мечты ваши заветные!

Головне щоб подарунок був від серця, blog.aport

Є кілька поздоровлень і в прозі:

Дорогие друзья, сегодня ваша годовщина! Какая – знают все! Ведь медный праздник для вас, это лучик света для нас. Семь лет вы рука об руку идете по жизни, даете свет и учение детям. Для друзей ваш дом всегда открыт. Так давайте вам пожелаем, чтобы только добрые люди ступали на порог вашего дома. Чтобы в сердцах всегда царила гармония и уют!

Дорогой супруг, а ты сегодня подарил медные украшения!? А ты жена – связала носки мужу!? Если нет, тогда мы это сделаем за вас, и все сами подарим, чтобы у вас было больше времени на отдых и совместное отмечание медно-шерстяной свадьбы. Медь это крепкий и при нагреве пластичный металл, желаем, чтобы и ваша семья всегда была крепкой и сумела проявить гибкость в сложных вопросах, чтобы обойти острые угли и обрести гармонию.

На вашей свадьбе мы гуляли и это было семь лет тому назад! С того момента вы только лучше и крепче стали, ведь вы теперь семья! В голове всплывают картинки как вы друг другу сказали да! Вот и сегодня мы спешим вас поздравить и как тогда пожелать гармонии и крепости духа. Супруге мы желаем мудрости, ведь понимаем, что мужчинам иногда нужно прощать шалости, а мужу мы желаем шагать по свету с честью и достоинством и всегда помнить о том, что дома его ждут дети и любимая жена.

В день вашей свадьбы, вы были такие прикольные и озорные, а сегодня вы тоже веселые, в глазах сияет счастье и уверенность. Желаем, чтобы счастье в глазах и уверенность друг в друге никогда вас не покидало, чтобы в вашем доме всегда было весело и уютно. А мы друзья приложим максимум, чтобы ваш день был ярким и запоминающимся!

Який би подарунок і яке поздоровлення ви б не вибрали, для сімейної пари - головне, щоб воно передавало ваше ставлення до них і було щирим!