Національна акціонерна компанія "Нафтогаз" готова відкликати позовні вимоги до "Газпрому" в новому арбітражі, якщо Росія погодиться на тривалий контракт на транзит, який покриє всі витрати.

Нафтогаз готовий піти на угоду

Також ще однією вимогою є компенсація для "Нафтогазу" за невиконання "Газпромом" зобов'язань за поточними контрактами. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

До того ж, він додав, що таку пропозицію було озвучено на зустрічі з представниками "Газпрому" в рамках тристоронніх переговорів з Росією щодо транзиту газу.

"Тут, як ви самі бачите, у нас конструктивна позиція – покрийте витрати, навіть без економічних прибутків, і ми не будемо судитися. Тепер ми готові повертатися на тристоронні переговори і розповідати європейцям, як ми сумлінно обговорювали ці питання", – написав директор НАК.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Більш того, Вітренко наголосив, що для того, "щоб продемонструвати конструктивність", Україна готова розглядати можливість "отримати газ від "Газпрому" в рахунок погашення заборгованості за рішенням минулого Стокгольмського арбітражу (3 млрд доларів)".

Нагадаємо, що в Російській Федерації досить болюча зустріли новину про те, що компанії "Газпром", швидше за все, доведеться віддавати Україні боржок в натуральному вигляді — передачею газу.

Як повідомляв портал Знай.ua, місто Новояворівськ на Львівщині позапланово залишився без опалення.

Також портал Знай.ua писав, що газ став слабше гріти, через що повільніше готується їжа, а саме споживання "блакитного палива" збільшується.