ПЦУ підтвердила заяву предстоятеля Митрополита Єпіфанія про можливе перенесення дати святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. Про це йдеться на Facebook-сторінці прес-служби церкви.

"Говорячи про Різдво Христове, нагадаємо, що Євангеліє, ні взагалі Передання Церкви не подає нам "точного дня народження" Спасителя, тому що головним у святкуванні є не дата, а зміст шанованої нами події. Тобто Церква святкує не "день народження" Господа нашого Ісуса Христа, а подію Його народження", - пояснили в ПЦУ.

Різдво в Україні

Уточнюється, що перенесення Різдва призведе до повного реформування церковного календаря, що може мати негативні наслідки.

"Історія календарних реформ у Церкві знає і успішні, і драматичні приклади, які слід враховувати, обговорюючи це питання в контексті Української Церкви. Тому що в ряді церков після введення реформи виникли поділи, які часом не подолано досі. Пам'ятайте, що першочергова мета ПЦУ – об'єднати всіх православних нашої країни навколо Київського престолу. Тому що це відповідає церковній традиції, канонічним правилам і прямо зазначено як норма отриманого нами Томосу", - зазначили в ПЦУ.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Нагадаємо, експерт Валерій Димов підняв актуальну тему святкування Різдва Христового.

Як повідомляв портал Знай.uа, Меланія Трамп почала прикрашати Білий дім до Різдва.

Також портал Знай.uа писав, що Епіфаній у Дніпрі благословив будівництво двох храмів ПЦУ.