Спрощення умов працевлаштування та скасування віз у 2019 році стали рушійною силою. Тепер в Україну має надійти 12 мільярдів доларів від трудових мігрантів.

Саме таку суму очікують в Міністерстві економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, заявив в інтерв'ю РБК-Україна заступник глави відомства Сергій Ніколайчук.

За його словами, в минулому році ця сума становила - близько 11 млрд доларів.

Заробітчани, ТСН

"Звичайно, це важлива частина нашого платіжного балансу. Мова йде про потік валюти, що надходить у країну. Це більше 11 мільярдів доларів в минулому році. І не виключено, що в цьому році може бути близько 12 мільярдів", - зазначив Ніколайчук.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Посадовець підкреслив, що ці перекази істотно впливають на обмінний курс. Однак у майбутньому стрімкого зростання переказів очікувати не варто.

Заробітчани, Хаиля
Заробітчани, фото Хвиля

"Ці перекази від мігрантів є не тільки серйозним джерелом валютних надходжень у країну, а й істотно впливають на обмінний курс. Дані потоки стрімко зросли за останні п'ять років. В майбутньому вже не очікуємо такого стрімкого зростання переказів від мігрантів", - повідомив він.

Згідно з даними НБУ, обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону в другому кварталі 2019 року склав 2846 млн доларів. А це на 5,7% більше, ніж за перший квартал рік (2693 млн доларів).

Нагадаємо, українцям показали всю правду про життя та роботу у Польщі.

Як повідомляв Знай.ua, українці перерахували додому рекордну суму коштів з Польщі.

Також Знай.ua писав, білоруси масово витісняють українських заробітчан з Польщі.