Український фермер Сергій Вахнюк розкритикував те, що в першому читанні Верховна Рада прийняла закон про продаж землі. Фермер висловив своє обурення 27-річного нардепа від фракції "Слуга народу" Богдану Кицаку, який був одним із тих, хто підтримав законопроект.

В мережу потрапило відео інциденту, який стався в Бердичівському районі Житомирської області.

"Ви тиждень тому нам сказали, що не підтримаєте такий закон, ну як так нахабно можна було піти й нас обдурити! Ви говорите, що людина хоче продати, а українець може купити? Ось ключове питання: хто її буде купувати?! Сьогодні перукарі, кулінари, чорт знає хто, беруть національний закон! Ви далеко від слуг народу, ви ганьбу народу", - заявив фермер Сергій Вахнюк.

Ринок землі AgroPortal.ua

Він обурився тим, що нова влада поширює інформацію про низьку орендну плату, яку фермери платять власникам паїв. Він запропонував їм приїхати і подивитися як справи йдуть насправді.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

"Це ганьба, розумієте, просто ганьба, що ви сьогодні таке робите. Якщо ви не розбираєтеся, прийдіть і скажіть: "Хлопці, ви поясніть це, це і це". І ми б вам пояснили. А ви нам пообіцяли, що не будете голосувати і так підло пішли і натиснули не ту кнопку. Ганьба! Про яке ви нам Леніна сьогодні розповідаєте, про яке комунізмі? Ганьба! Я просто вас всіх чотирьох запрошую, приїжджайте до нас в господарство, ми вам покажемо. Не мішок картоплі, яким ви нас ганьбите на всю країну. А ми вам покажемо, як ми живемо, що ми будуємо. Ми відкриємо вам, які у нас у кожного кредити. Хто промоніторив, скільки сьогодні у орендаря кредитів? Хтось зробив таке? Яку кредитну навантаження сьогодні має кожен. Ми купували ці дорогі кейси, купували в кредит, щоб людину посадити в комфортні умови, тому що нікому орати. Європа зробила все дуже добре. Європа сказала: "Давайте ліс, давайте землю, давайте свою робочу силу, а ви тримаєте квоти. Дайте нам ліберальний ринок, а ви тримаєте квоти", - додав фермер.

На емоційну мову фермера представник фракції "Слуга народу" зміг тільки додати, що в законопроект про продаж землі внесуть зміни вже у другому читанні.

Нагадаємо, під Офісом президента сотні людей влаштували пікет.

Як повідомляв Знай. ua, українці відкрили Зеленському очі на земельну реформу.

Також Знай. ua писав, що у "Слуги народу" пояснили, як зміниться закон про землю.