1 грудня 2019 року в Україні, згідно з прийнятим законом про державний бюджет на 2020 рік, перерахують пенсії. Згідно з новим бюджетом, в Україні зросте прожитковий мінімум. Соціальні та трудові виплати прив'язані до цього показника, тому вони теж зростуть.

Українські пенсіонери, фото: REUTERS

У прес-службі Пенсійного фонду України повідомляють, що розмір мінімальної пенсії для українців, які втратили працездатність, зросте з 1564 до 1638 грн. Розмір максимальної пенсії збільшили на 740 грн до 16 380 грн.

1 грудня зросте і розмір максимальної допомоги по безробіттю. Тепер ця сума складе 8408 гривень. Мінімальна допомога по безробіттю поки залишилася такою ж, як і раніше, у розмірі 610 гривень.

Українські пенсіонери, фото: РБК

Популярні новини зараз

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

"Сьогодні прожитковий мінімум на одну людину становить для працездатних осіб — 2007 грн, а з 1 грудня він збільшиться до 2102 грн. Це означає, що ті, хто отримують максимальну допомогу по безробіттю (що розраховується в процентному співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи і не може перевищувати зараз 8028 грн), з 1 грудня будуть отримувати не більше як 8408 грн в місяць (4 прожиткових мінімумів)", - повідомляють у Київському центрі зайнятості.

Розмір допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу та заробітної плати, яка була перед звільненням.

Нагадаємо, раніше на пенсію у 55: пропозицію Зеленського розглянули, до чого готуватися українцям.

Також Знай.uа писав про накопичувальні пенсії, скасування надбавок та перерахунок: до чого готуватися українцям у 2020 році.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українці отримають новий вид соціальної допомоги: Кабмін затвердив щорічні виплати.