Відомий політолог Володимир Фесенко вважає, що дані трьох останніх опитувань (Фонд "Дем.ініціативи" спільно з КМІС, телефонник КМІС, Соцгрупа "Рейтинг") про рейтинг президента Володимира Зеленського створюють "парадоксальну картину".

Так, експерт пояснив, чому думка українців щодо нової влади настільки суперечлива.

"Постановка питань, їх послідовність і т. п. можуть досить сильно впливати на відповіді респондентів. Суттєвий спосіб опитування. Я, може бути, консерватор, але більш критично ставлюся до телефонних опитувань. Друге можливе пояснення – посилюється традиційна соціально-політична амбівалентність (суперечливість установок і позицій) українців. Наприклад, конкретна людина може критично ставитися до приватизації землі, але при цьому підтримувати президента Зеленського та його партію. Для України це досить типова ситуація", - написав Фесенко в Facebook.

Зеленський, фото Instagram

За його словами, опитування підтверджують, що "більшість українців підтримують миротворчі дії Президента Зеленського, більш позитивно сприймають його політичні дії і рішення, і більш критично – дії в сфері соціально-економічної політики".

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Саме з другою обставиною будуть пов'язані головні рейтингові ризики для команди Зеленського в майбутній зимовий період і друге півріччя його президентства", - упевнений політолог.

Нагадаємо, чому рейтинг Володимира Зеленського почав падати.

Як повідомляв портал Знай.uа, Олексій Гончарук стрімко втрачає довіру українців.

Також портал Знай.uа писав, що 62% українців позитивно оцінюють перші кроки президента Володимира Зеленського.