Політичний експерт Валерій Димов підняв актуальну тему святкування Різдва Христового. Він вважає, що рано чи пізно українці почнуть відзначати свято за григоріанським календарем, тобто не 7 січня, а 25 грудня. Тим не менш Димов впевнений, що вирішувати питання буде тільки суспільство.

А ось заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків УПЦ ПЦУ Євстратій Зоря заявив, що обговорюється питання не самого дня святкування Різдва Христового, а календарна реформа. Іншими словами, повна зміна календаря, а не тільки одного дня – Різдва Христового. Про це пише портал "Хвиля".

Різдво, https://bitly.su/L9ndB

За переконаннями Зорі, догматичні або канонічні причини, що перешкоджають проведенню реформи – відсутні, однак потрібно враховувати практичні наслідки. Євстратій Зоря розповів, що церковна історія має приклади і драматичних, і успішних реформ. Одним з прикладів успішної реформи є Святкування Різдва Христового 25 грудня.

Різдво, https://bitly.su/larev

Різдво Христове до кінця IV століття почали святкувати в один день із хрещенням Ісуса в Йордані – 6 січня під назвою Богоявлення. Ні в Священному переданні церкви, ні в Євангелії не вказано точну дату дня або місяця народження Господа Ісуса Христа.

Популярні новини зараз

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Новий порядок переходу до помісної церкви, 24 канал

Конфесійний поділ українців, 24 канал

Відомо, що 25 грудня — це умовна дата Різдва Христового, як і будь-яка інша. Адже люди у Римській імперії у цей день відзначали язичницький день непереможного сонця. Щоб замінити язичницьке свято, вирішили запровадити свято в честь Істинного Сонця, а Христос називається Справжнім Сонцем.

В результаті християнство не боролося з язичницькими святами, а підлаштовувалося під них. Однак, за словами Димова, з символами важко боротися і через 10 років українці святкуватимуть Різдво 25 грудня. За словами Євстратія Зорі, рішення про перенесення дати Різдва прийматиме Соборний орган ПЦУ, а не окрема особа або предстоятель Епіфаній.

Нагадаємо, вся в квітах і на шпильках: Меланія Трамп почала прикрашати Білий дім до Різдва.

Як повідомляв Знай.uа британці відмовилися містити Меган Маркл: апетити дружини принца Гаррі виявилися непідйомними.

Знай.uа писав, "На цьому шляху багато перешкод": Епіфаній у Дніпрі благословив будівництво двох храмів ПЦУ.