Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує відмовитися від пільгового тарифу на електроенергію для побутових споживачів, розглядаючи це як перший етап підвищення тарифу для найбільших побутових споживачів до рівня II класу промислових споживачів.

Міністр Олексій Оржель на прес-конференції в понеділок, 25 листопада, заявив:

Електроенергетика, фото: lexinform.com.ua

"Ми будуємо ефективні енергетичні ринки. ПСО, або режим спеціальних зобов'язань – інструмент, який не покращує ефективність ринку. Я не думаю, що ми повністю відмовимося від ПСО у 2020 році, але ми будемо рухатися в напрямку того, щоб зменшити обсяг ПСО. Зокрема, ми розглядаємо і вивчаємо можливість, що означає приведення ціни до реальної ринкової – до II класу напруги – для тих побутових споживачів, які споживають набагато більше, ніж інші " Олексій Оржель

Міністр пояснив, що маються на увазі випадки, коли споживач є дуже забезпеченою собою, або він приховує за фізичною особою промислове виробництво. Оржель уточнив, що мова йде про великі обсяги — понад 500 кВт і більше.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Показати ще

Електроенергетика, фото: delo.ua

Тарифи на електроенергію для домогосподарств в Україні на початок 2019 року покривали її собівартість лише на 46,2%, що є нижчим у порівнянні з показником річної давності, який становив 51,7%.

Нагадаємо, раніше Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього главу Нацкомісії регулювання енергетики і комунальних послуг

Як повідомляв портал "Знай.ua", прем'єр не помічає імпорту електроенергії з РФ

Також "Знай.ua" писав, що імпорт з РФ знищує енергетику та вуглевидобування