В останні п'ять років українці все частіше помічають, що на вулицях міст зникають люди, і це не викрадення або нещасні випадки. Часом находить смуток, адже, дійсно - нас стає менше. Молоді люди приймають серйозне рішення, прощаються зі своєю країною і їдуть в далекі держави у пошуках кращих умов і вищої заробітної плати.

У зв'язку з цим, варто розібратися, куди емігрують українці. Ми вибрали кілька країн, де на українців може чекати "ласий шматочок": Німеччина, Китай і звичайно — Польща.

українці на кордоні з Польщею, Reuters

Польша

Практично кожна п'ята компанія в Польщі має в своєму штаті працівників з українським паспортом. Про це свідчать дані нового дослідження під назвою "Барометр заробітної міграції - ІІ півріччя 2019 роки" від центру досліджень Personnel Service.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

За інформацією фахівців, кожна друга фірма пропонує українцям ставку від 14,7 до 16 злотих на годину. Близько 15% фірм, згідно з дослідженням, платить від 17 до 21 злотих на годину. А кожен п'ятий роботодавець пропонує понад 21 злотий на годину.

Китай, unsplash

Китайська Народна Республіка

Громадяни України активно освоюють новий ринок праці — Китай. У роботодавців Піднебесної безліч пропозицій – від роботи на фабриках до викладання англійської.

Українці в Китаї стали користуватися попитом — роботодавці в Піднебесній віддають перевагу високим світловолосим та блакитнооким хлопцям й дівчатам європейської зовнішності. У фірмах з працевлаштування кажуть, що найчастіше кличуть на роботу вчителями англійської мови, офіціантами, танцюристами шоу-балетів та вокалістами, до того ж хлопці їдуть, щоб не служити в армії.

"Там пропонують хороші зарплати, від $1000 на місяць. Працюють в розважальних парках, в гарних костюмах. Наша зовнішність їм дуже подобається, тому звертають увагу на молодих і підтягнутих. Кастинги проводяться в Україні — на них приїжджають роботодавці, знайомляться з хлопцями, дивляться, як вони поводяться на сцені. Найчастіше це випускники естрадно-циркових училищ, яким ніде у нас працювати. Хлопці нерідко їдуть туди на постійну роботу, оскільки побоюються служби в армії", — розповідає менеджер компанії ART SKY Agency Ганна Лоцманова.

Робота в Німеччині, E-migration

Німеччина

А от у Німеччині роботодавці полюють на висококласних фахівців. Їм необхідні кваліфіковані інженери, – особливо в автомобілебудуванні, будівництві, машинобудуванні, суднобудуванні, електроніці. Активно шукають медпрацівників, включно з молодшим персоналом. Без роботи не залишаться вчені, дослідники та викладачі.

"В Німеччині високий попит на IT-фахівців різних напрямків, медпрацівників, інженерів, технологів. Розробники, програмісти, web-дизайнери можуть розраховувати на 70-80 тис. грн. з урахуванням вирахування витрат на податки", – розповідає керівник експертно-аналітичного центру hh.ua Мащенко Катерина.

Нагадаємо, на українця накинулися з ножем в Польщі свої ж земляки: деталі жорстокого нападу.

Як повідомляв Знай.uа Європу заполонили мільйони українців, і не тільки заробітчан: де найчастіше просять притулку земляки.

Знай.uа писав, робота в Польщі для заробітчан: скільки платять, і що потрібно для працевлаштування.