На Донеччині працівники контррозвідники СБУ припинили протиправну діяльність місцевої мешканки, яка намагалася організувати незаконну легалізацію в Україні громадян РФ та бойовиків терористичних угруповань "ДНР".

За свою послуги жінка просила винагороду у розмірі 1 мільйона російських рублів, повідомляє пресслужба ООС у Facebook.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що жінка планувала оформлювати документи за грошову винагороду через свої зв'язки у правоохоронних та контролюючих органах. Першим замовником "послуг" став громадянин країни-агресора, який тривалий час перебував на тимчасово окупованій території Донеччини та співпрацював з представниками терористичних угруповань", - йдеться у повідомленні.

СБУ, фото: Уніан

19 листопада, контррозвідники СБУ у Слов'янську затримали організаторку та "клієнта" під час отримання паспорта громадянина України й передачі зловмисниками решти коштів. Заходи здійснювались в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом військової прокуратури Об'єднаних сил.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Зараз триває розслідування інциденту та вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу. Повідомляється, що операція проводилась співробітниками Департаменту контррозвідки СБ України спільно з Управлінням Служби в Житомирській області та ГУ в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, автівки сховали під алкоголем і телефонами: на Донбасі зупинили партію контрабанди.

Як повідомляв портал Знай.uа, радник РНБО Сивохо знайшов шлях до повернення Донбасу.

Також портал Знай.uа писав, що Сивохо вказав Зеленському на головний промах щодо Донбасу.