У МЗС РФ заявили, що Москва готова передати Києву кораблі, які були захоплені в Керченській протоці. Це повідомлення підтвердили і в Офісі президента України.

Кораблі ВМС України

"Процес повернення малих броньованих катерів "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксири "Яни Капу", захоплених в минулому листопаді, вже на завершальному етапі", - повідомив помічник глави держави Володимира Зеленського Андрій Єрмак.

Також напередодні "Комерсант" з посиланням на джерела повідомило, що Росія вирішила передати Україні 3 корабля.

Слід нагадати, що 25 листопада 2018 року російські прикордонники затримали український буксир "Яни Капу" і малі бронекатери "Нікополь" і "Бердянськ". На борту було 24 моряка.

Популярні новини зараз

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Вже 7 вересня 2019 року військові були звільнені разом з іншими українцями, які сиділи за ґратами на території РФ і Криму.

Кораблі ВМС України

Нагадаємо, що Росія навмисне продовжує порушувати норми і приниципе міжнародного права та вже сьомий раз нахабно ігнорує звернення України про повернення захоплених кораблів.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені розповіли про подальшу долю "Титаніка".

Також портал Знай.ua писав, що у ці дні в Росії зробили гучну звернення щодо України. Отже, у Путіна мають намір повернути захоплені раніше кораблі.