Як відомо, Церква в Україні завжди займала 1 місце серед соціальних інститутів за рівнем довіри жителів. Згідно з опитуваннями, 65–75% українців називають себе православними.

Нацполіція

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що в структурі Нацполіції буде створено інститут капеланів. Також він сказав, що служба військового духовенства раніше з'явилася в Нацгвардії та Державній прикордонній службі.

Про це Він повідомив під час зустрічі з капеланами силових структур Сполучених Штатів.

"В Нацгвардії впроваджена структура капеланського служіння, яка відповідає структурі більшості військових формувань багатьох країн світу. Ми ввели в батальйонах штатні посади військових священиків. У разі, коли гвардієць виконує бойові завдання в польових умовах, ми розробили і виготовили мобільний комплекс духовної підтримки", - заявив міністр.

Популярні новини зараз

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Нацполіція

До того ж, він зазначив, що цієї допомоги потребують не тільки бійці Нацгвардії.

"В середньому, поліцейський стає свідком близько 200 критичних ситуацій за свою кар'єру. Правоохоронцям теж потрібна допомога і підтримка, тому капеланська діяльність буде розширена, у тому числі, і на поліцію", - сказав чиновник.

Нагадаємо, що МВС України запропонувало посилити покарання за водіння в стані алкогольного сп'яніння і додатково до штрафів додати ще й арешт на 5, 10 або 15 діб.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві попрощалися з екс-нардепом і міністром аграрної політики Тарасом Кутовим.

Також портал Знай.ua писав, що у зоні розведення сил службовці Національної гвардії України ведуть службу в посиленому режимі.