У місті Берегово, Закарпатська область з 8 по 10 листопада відбувся фестиваль День святого Мартіна. Фестиваль не обійшовся без скандалу: одна з гостей свята посварилася з продавницею, яка заговорила з нею не українською мовою.

Відео інциденту зняв Давид Чорний, який теж був присутній на фестивалі, його він запостив у Facebook. Пост він підписав так: "Прикро, що це може статися в 21 столітті в такій багатоетнічній зоні. Мені шкода, що її обслужили, сподіваюся, їй сподобається угорська їжа".

Клієнтка хотіла придбати випічку у продавців і розлютилася через те, що з нею заговорили угорською мовою. Жінка почала кричати: "Я навчу її розмовляти українською!".

Інші відвідувачі прилавка спробували захистити продавницю і заспокоїти скривджену жінку. Але вона продовжувала наполягати на тому, що їй нахамили: "Вони мені хамлять! Вона каже, що не розуміє української. Але я навчу їх говорити українською!".

Жінка невдоволено додала: "Я не знаю, де ви будете через пару років, може, ви будете в Угорщині, але поки що ви на території України".

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Інша продавниця заговорила з нею на українському і обслужила незадоволену клієнтку. В коментарях люди по-різному поставилися до ситуації. Один користувач зауважив, що:

"Просто туристи не можуть зрозуміти, що Закарпаття – багатомовна область, а жіночка напробувалася мало винця – і потягнуло її".

А інший заперечив:

"Я ніколи не мав нічого проти інших мов. Але якоюсь мірою ця жіночка має рацію".

Коментарі користувачів Facebook

Коментарі користувачів Facebook

Нагадаємо, раніше життя українських заробітчан кардинально зміниться: у Раді готують нові правила.

Також Знай.uа писав, що горланив "хіти Путіна": у Львові розправилися з вуличним музикантом.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що історик ошелешив студентів "правдою" про Україну: "Вигадали польські масони".