На Донбасі відбуваються неймовірні речі. Цього тижня освітяни "ДНР" і чиновники інших сфер отримали завдання від голів районів провести наради в колективах.

Так, керівники установ і відомств повинні розповісти своїм співробітникам про те, що таке Мінські угоди, по пунктах. А також "делікатно промацати грунт", що бюджетники думають про їх повне виконання. Простими словами, про повернення до складу України на умовах автономії.

В окупованому Донецьку вбили сина ватажка "ДНР"
В окупованому Донецьку вбили сина ватажка ДНР

За підсумками цих нарад потрібно підготувати детальний звіт - як все пройшло. Керівники цікавились у свого начальства, як відповідати на запитання працівників, які можуть виникнути. Наприклад, про те, що в Україні їм загрожує стаття про колабораціонізм. Однак їм сказали, що жодних відповідей поки немає і необхідно просто розповісти про Мінські угоди, дізнатися думку людей, відзвітувати і все. Такі наради масово мають проводити наступного тижня.

Варто відзначити, що жовтень став першим за довгий час, коли бюджетникам "ДНР" серйозно затримали заробітну плату. Зазвичай вони отримають гроші орієнтовно 25 числа за повний поточний місяць.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

ДНР, фото - Reuters

Проте до сьогоднішнього дня багатьом вчителям і лікарям не заплатили зароблені гроші, тобто спостерігається двотижнева затримка. У минулу суботу, 2 листопада, відбулась нарада, присвячена затримкам виплат. На ній були присутні представники керівництва "ДНР".

На нараді пояснили, що проблема через перехід бюджетників "ДНР" на електронну звітність. Поки не всі отримали ключі доступу до програми, тож не змогли нарахувати зарплату.

Нагадаємо, що протимінна група НАТО SNMCMG2 у складі четвірки тральщиків пішла з одеського порту.

Як повідомляв портал Знай.ua, комерційні судна країн-членів НАТО заходять у порти в окупованому Криму.

Також портал Знай.ua писав, що розкрили плани окупантів, для чого вони будували Кримський міст. Росіяни з самого початку прагнули заблокувати вхід в Азовське море.