Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики на розглянув проект Закону про внесення змін до Митного кодексу щодо тимчасового порядку застосування статей 470 і 481 (реєстр. № 2288). Після цього закон може потрапити до Ради та, якщо з нього проголосують, він набере чинність.

Якщо відповідний законопроект приймуть, то це суттєво зменшить розмір штрафів для українців. Тоді особам, що порушили митні правила, передбачених ч. 4-6 статті 470 і ч. 4-6 статті 481 ККУ, у період з 22 серпня по 31 грудня 2019 року включно, будуть застосовуватися санкції у вигляді штрафу у розмірі 8 500 грн і 17 000 грн відповідно. Зараз же штрафи за ці порушення досягають 170 000 гривень.

євробляхи, Знай.uа

Зазначимо, що до кінця 2019 року український уряд може скасувати штрафи водіям авто на єврономерах, а також вирішити питання з авто на іноземній реєстрації, до середини 2020 року. Так, нардеп від президентської партії "Слуга народу" Олексій Ковальов зареєстрував у Раді два законопроекти № 2342 і 2345, які стосуються автомобілів на єврономерах.

Євробляхи

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Розмитнити автомобілі на єврономерах можна буде з будь-якої країни світу, будь-якого року виробництва, які заїхали в режимі транзит або тимчасове ввезення, починаючи з 2015 року. Штрафів за розмитнення єврономерів не буде, якщо буде сплачено добровільний внесок 8500 гривень. Якщо штраф вже оплачений, то внесок не потрібен”, - пояснив Ковальов.

Так, законопроектом пропонується тимчасово, протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності, не враховувати віковий коефіцієнт у формулі, за якою визначаються ставки акцизного податку для транспортних засобів, легкових автомобілів та інших моторних транспортних засобів.

Варто додати, Державна митна служба виклала в тестовий доступ калькулятор орієнтовної митної вартості та платежів при оформленні авто. Так, сервіс підтягує дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки на основі реальної інформації мільйона машин та більш ніж 2300 моделей.

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.