Любителі знижок, єднайтеся! Кілька днів залишилося до Всесвітнього дня шопінгу. 11 листопада у всьому світі магазини знижують ціни і пропонують приєднатися до святкування урочистості покупок. Що це за свято, які акції проходять і як можна відзначити День шопінгу сьогодні у статті.

Алиэкспресс, https://www.techjuice.pk/why-is-11-11-such-a-big-deal/
Аліекспрес

Новий свято - нові правила.

Свято, пов'язане з покупками з'явивсялося всього десять років тому. Всесвітньо відома китайська платформа для міжнародних покупок Аліекспрес у 2009 році запустила акцію “11.11”. Сенс маркетингового ходу був у тому, що всі без винятку магазини в один день знижують ціни на свої товари. Сайт масово сповіщав своїх користувачів про супер-ціни і підняв продажі в цей день в кілька разів.

Тепер 11.11 - це щось на зразок “чорної п'ятниці”, але з китайським акцентом. Через величезну популярність на китайській платформі, інші сайти теж підхопили ідею і “під шумок” почали заробляти на розпродажах у цей день. Пройшло десять років і можна назвати 11 листопада одним з розкручених свят для шопоголіків у світі.

Якщо виникне питання “чому саме 11.11”, то відповідь буде дивна. Тому що в цей день святкують День холостяка. Поки причин більше не знайшли. Деякі вважають, що чотири одиниці - це магічне число, але швидше за все - це випадковість, зручна дата перед Новим роком.

Популярні новини зараз

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

Хто бере участь у розпродажі

Українські магазини і представники світових брендів беруть участь у листопадових розпродажах. Звичайно, Aliexpress залишається лідером за популярністю серед продавців у цей день. Але наші магазини не відстають:

Алиэкспресс, https://avron.com.ua/ru/bezpechni-pokupky-v-interneti/
Аліекспрес

Parfums.ua анонсував розпродаж своїх товарів, обіцяє дарувати подарунки кожному покупцю і запустив конкурс історій.

Glem пропонує купити одяг, взуття і аксесуари в їх інтернет-магазині зі знижкою 22%. На сайті ціни залишаться колишніми, але менеджер при прийомі замовлення перерахує суму зі знижкою.

Jysk не відстає від світових трендів і теж обіцяє з 7 по 11 листопада знижку 11% на все замовлення. Українці зможуть зробити замовлення на сайті з обіцяною знижкою та фізичних магазинах по всій країні.

Isei робить найбільш вигідну пропозицію клієнтам - знижки до 50% на уходовую косметику. Плюс можна оформити картку постійного клієнта з бонусами на рахунку.

Rozetka,як справжній гігант на українському ринку анонсував знижки до 70% на певні товари. Так як майданчик давно вже вийшла за межі електроприладів, можна купити товари з будь-якої категорії за акційною ціною.

Taburetka пропонує своїм клієнтам скористатися знижками на меблі з 5 по 11 листопада.

Як зробити покупку на Aliexpress

Найпопулярніший запит в пошукових системах листопада - “як купувати на Аліекспрес”. Знаючи про наближення дня розпродажів, люди починають шукати способи освоїти систему роботи з улюбленим сайтом шопоголіків.

Щоб зареєструватися на Aliexpress треба перейти на сайт, знайти в правій верхній частині “Мій профіль” і натиснути на “Реєстрація”. Перед вами з'явиться вікно реєстрації і ви можете вибрати зручний спосіб авторизації через соціальні мережі, Гулгл аккаунт або через особисту пошту.

Аліекспрес

Вибравши авторизацію через будь-яку соціальну мережу, ви відразу перейдете в режим вашого аккаунта, зареєструвавшись через вашу пошту, вам прийде повідомлення на емейл з підтвердженням реєстрації.

Алиекспрес

В панелі інструментів ви знайдете налаштування мови і країну доставки. Варто зауважити, що ПК версія ще не перекладена на українську мову, але і російськомовна версія залишає бажати кращого. Краще всього китайці перевели сайт на англійську і пошук англійською працює набагато якісніше.

Аліекспрес

Також існує мобільна версія програми, на запрошення можна отримати до 19 дол в подарунок, якщо перейти по посилання.

Починаючи пошуки товарів не забудьте про те, що англійською мовою набагато простіше знайти вигідну пропозицію. У фільтрі обов'язково вкажіть безкоштовну доставку в Україну і перевіряйте ціну на потрібний товар в українських магазинах.

Аліекспрес

Відкривши будь-який товар переконайтеся в надійності продавця. В описі товару повинні бути відгуки та рейтинг продавця. Вибирайте ті товари, які мають максимально позитивні відгуки.

Аліекспрес

Ціна товару може залежати від кольору, матеріалу, країни звідки буде оформлятися доставка і тд. Тільки заповнивши всі характеристики, ви побачите реальну вартість товару.

Аліекспрес

Оформлення покупки займає всього пару хвилин, але варто звернути увагу на те, що всі ваші дані повинні бути написані англійською мовою. Введіть номер платіжної картки через секунду з вас знімуть гроші за покупку, що буде означати, що замовлення прийняте і продавець незабаром почне готувати вашу покупку до відправлення.

При першій покупці вам обов'язково нарахують бонуси, які ви зможете витратити тільки за одну оплату.

Підводні камені Аліекспрес

Як і будь майданчик для масових продажів, Аліекспрес повний шахраїв і недобросовісних продавців. Ми опишемо кілька варіантів неприємних ситуацій, які відбуваються досить часто:

Оплата пішла, а замовлення не оформили і не відправили. в таких випадках ви можете поскаржитися в додатку на магазин, зв'язатися з продавцем і повернути всю суму або її частину. Аліекспрес обов'язково обробляє такі запити і бореться з шахраями.

Замовлення йшов дуже довго. Іноді, замовлення в Україну приходять за кілька тижнів, а іноді через пів року. Це залежить від продавця, пошти, способу доставки та ситуації на кордоні. Обов'язково скачайте трекери для відстеження покупоки слідкуйте за переміщеннями замовлень. Якщо доставка прийде пізніше строку, вказаного у додатку, ви можете скаржитися на сторінці магазину, зв'язуватися з продавцем і вимагати повернення грошей через допомогу покупцю на сайті.

Це не те, що я замовляв! Так, таке буває, але варто уважно перечитати параметри замовлення перед тим, як ставити негативну оцінку магазину. Прокол з кольором або розміром може бути пов'язаний з вашої неуважністю. Але якщо це вина магазину, ви можете вимагати повернення грошей. У таких випадках магазин просить відправити річ назад, або надає купон на наступну покупку.

Якість не відповідає очікуванням. Це популярна проблема китайських товарів. Часто, отримавши довгоочікувану одяг, вона виявляється пом'ятий і не має товарного вигляду. У цих випадках треба спочатку випрати або відпрасуйте річ - вона добиралася до вас через весь світ, ніхто не церемонився з нею в поштових фірмах. Якщо ж і після цього товар не відповідає описаному якості, ви можете писати продавцю і вимагати від нього компенсації.

Упаковка пошкоджена. Під час транспортування цілком можливо пошкодження вашої посилки. Це швидше проблема поштової служби, але зрозуміти, в який момент і хто пошкодив посилку - неможливо. Завдання продавця - максимально захистити товар від пошкодження. Якщо магазин переживає про свою репутацію, то посилка буде якісно упакована і ніякі пошкодження коробки не будуть страшні. Якщо ж товар був погано упакований і пошкодився, то варто скаржитися на магазин, який халатно ставиться до захисту товару.

Економія чи маркетинговий хід?

Залишається питання: чи варто ризикувати, щоб через кілька місяців очікування отримати зіпсований або невідповідний опису товар? Звичайно, товари від китайських виробників не завжди є якісними і безпечними. Це відлякує під час вибору більш дорогої продукції. З іншого боку, велика частина товарів, які ми бачимо на прилавках наших магазинів прибули до нас з Китаю. Єдиний плюс замовлення через українського посередника - це швидка доставка і можливість відкрити суперечка з продавцем, отримавши компенсацію або швидко обмінявши товар на відповідний. Це не рятує від шахраїв українського походження, але прискорює процес отримання покупки.

Аліекспрес - це величезний магазин, які дозволяє реально економити, заробляти і знаходити товари, які складно знайти в Україні. Але треба зважувати всі "за" і "проти", звіряти ціни, перевіряти надійність продавців, які не очікувати ідеальний результат за три копійки.

Знижки на Аліекспресс - це потужний маркетинговий хід, що дозволяє не тільки економити покупцям, але і швидко очистити склади продавцям. Щоб не потрапити на шахраїв, треба звіряти ціни перед акціями, багато магазинів спеціально піднімають ціни за місяць до 11.11 і в день акції можуть собі дозволити робити величезні знижки.