Експерти Гідрометцентру зробили неймовірне припущення. Вони прогнозують, що вже до 2050 року Україна по температурному режиму може перейти в субтропіки, а літо триватиме 4 місяці замість трьох.

Про це розповіла завідувачка відділу синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

"Зима в цьому році буде такою ж теплою, як і попередні зими. Ці тенденції, які у нас були вже протягом останніх п'яти років, вона збережеться", — сказала Балабух.

зима

Також через глобальне потепління та зміни клімату, в Україні на півтора градуси збільшиться середня температура повітря. Експерт Укргідрометцентру зазначає, що вже в ХХІ столітті середня температура зросте на 3,3 градуси за Цельсієм.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Найбільше зміни відчують мешканці Сходу. Насамперед зими буде не 3 місяці, як ми звикли, а тільки 2. Літо та осінь у свою чергу стануть довшими.

Глобальне потепління

Ця тема виявилася настільки серйозна, що вирішила скликати прес-конференцію. Експерт зазначає, що планувати сільське господарство і економіку розвитку держави, як в довгостроковій, так і в короткостроковій перспективі потрібно буде по-іншому.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, інфаркти, інсульти й не тільки: які хвороби в Україні лікуватимуть безкоштовно.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.