На початку 2019-2020 навчального року в Україні закрили близько 200 шкіл, деякі з них тимчасово, як повідомляють в прес-службі Міністерства освіти і науки.

"За оперативними даними обласних органів управління освітою, на початок 2019-2020 навчального року були зачинені майже 200 шкіл. Важливо зауважити, що серед них є заклади, діяльність яких тимчасово припинено, у тому числі які перебувають на капітальному ремонті", - розповіли в МОН, як передає УНН.

Школа

У Міністерстві також додали, що у 2018-2019 навчальному році на території України закрили 120 шкіл: "Серед основних причин: закриття малокомплектних шкіл і переведення дітей в опорних закладах; аварійний стан приміщень; реорганізація філії опорних закладів освіти".

Школа

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Збір подібної статистики закриття середніх загальноосвітніх закладів не проводили у 2017-2018 роках. Однак, з відкритих даних Міністерства можна з'ясувати, що протягом 2017-2018 років у кожній 4-ій школі України навчалося менш ніж 100 осіб. На такі школи поширюється адміністративна реформа. Їх оптимізують - закривають чи реорганізують в інших школах.

Нагадаємо, раніше українським школярам скоротили уроки через холоди: опалення діти так і не відчули.

Також Знай.uа писав, що українським школярам випишуть зарплату: що придумали "слуги народу" і як це буде працювати.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в школу за 60 кілометрів: важкі будні дітей із прикарпатської глибинки показали всій Україні.