6 листопада українські поліцейські отримали в Києві нові службові автомобілі, які призначені для спецгруп по боротьбі з домашнім насильством. До цього даний проект Нацполіції працював у тестовому режимі. Про це пише Інформатор.

Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що проблема домашнього насильства стоїть особливо гостро, бо жертви часто замовчували знущання, "щоб не виносити сміття з хати". Але за 2019 рік надійшло 102 000 звернень про домашнє насильство.

Щоб почати боротьбу з цією проблемою, було створено 37 екіпажів патрульної поліції, які виїжджали на випадки домашнього насильства. За півтора місяця співробітники поліції склали 2 тисячі протоколів і виписали 1 200 термінових актів.

Тепер обласні поліцейські управління отримали сертифікати на нові авто, які допоможуть оперативно реагувати на виклики про домашнє насильство. А сучасне обладнання дозволить мобільним групам краще виконувати завдання.

Наголошується, що спецавтомобілі будуть відрізнятися від звичних написом на борту: "Поліція проти насильства". За словами Клименка, це можна назвати повноцінним гаслом нових мобільних груп.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Нагадаємо, в районі розведення військ у Золотому-4 залучені до служби посилені патрулі поліцейських.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Запоріжжі накрили мережу борделів.

Також портал Знай.uа писав, що у нічному клубі Києва співробітник до смерті побив молодого хлопця.