В 2020 році запустять ринок землі. Спочатку ціна за гектар буде встановлено близько 2 тисяч доларів. Про це повідомив радник прем'єр-міністра з економічних питань та земельної реформи Олексій Мушак.

"якби впроваджувалася перша запропонована модель ринку землі, там, де є всі гравці, ціна була б близько двох тисяч доларів за гектар по країні. В залежності від області - наприклад, у Херсоні та на Волині трохи дешевше, а в Полтаві, Черкасах, Вінниці - дорожче, оскільки там краще земля і більше конкуренція", - сказав він.

Ринок землі, Цензор.НЕТ

Проте існує інша модель, згідно з якою існують обмеження щодо кількості гектарів в одні руки і допуску до ринку іноземців. Так, первинну ціну зменшать до 1900 доларів за гектар.

"Якщо кредитна ставка для України буде 5%, то ви середню оренду, яка буде 200 доларів, множите на 20 – і земля буде коштувати чотири тисячі доларів. Чому в Європі така висока вартість землі? Тому що у них грошовий ресурс дуже доступний, умовно кажучи, нульова ставка", - сказав він.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще

При цьому особливої різниці в цінах для фізичних, юридичних осіб або іноземців не буде. Формування кінцевої ціни буде залежати від нюансів оподаткування для кожної категорії.

Нагадаємо, влади пояснили, як закон про ринок землі допоможе простим фермерам.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський підтримав заборону на продаж землі іноземцям.

Також Знай. ua писав, що Зеленський заявив про економічний прорив України.