В цей день віруючі православної церкви вшановують ікону Богородиці «Всіх скорботних Радість». Інші назви свята: «Світець», «Скорбна Божа Мати», «День Арефи», «Афанасій».

Це чудовий день, щоб зайнятися рукоділлям, посидіти з подругами в кафе, поговорити. Раніше наші предки влаштовували такі посиденьки незаміжніх дівчат, на яких вони не тільки займалися рукоділлям при світлі скіпки, але і багато говорили і навіть співали. Було повір'я, що при світлі скіпки всі викувані візерунки, птиці і трави можуть підказати дівчині про душу суженого і любов. Найчастіше збиралися в домі вдови або літньої жінки. Так їм допомагали, тому що за використання вдома платили, приносили продукти. Адже зазвичай таким жінкам було складно жити без чоловіка.

Народні прикмети на 6 листопада

На посиденьках перша частина – це урочна робота. Мати давала дівчині урок, в цьому сенсі більше означає «завдання». І дівчина повинна була виконати всю задану роботу. Але потім наставала друга частина, коли всі веселились, танцювали, співали, грали. Хлопці приходили тільки в обумовлений час. Вони вибирали собі наречених, а пізніше надсилали в їх домівки сватів.

Є й неприємні повір'я у цей день. Якщо 6 листопада розбилося дзеркало, скоро прийде велика біда. Але є спосіб їй запобігти. Для цього треба змести всі осколки в одне місце і поставити навколо них на підлозі сім'ї церковних свічок. Їх запалюють, три рази обертаються навколо себе проти годинникової стрілки і задувають всі свічки одночасно. Віник, якими підмітали, осколки і свічки викиньте в безлюдному місці або закопайте. Підлогу потрібно мити з додаванням святої води, а самому прийняти душ.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Розбите дзеркало, Flipboard

Також у цей день прийнято готувати узвар із сухофруктів, додати в нього мед з минулого дня. Тоді напій позбавить від багатьох хвороб. А щоб підсилити ефект, потрібно перед тим, як пити його, помолитися перед іконою Богоматері. До речі, у Скорботної Божої Матері просять захисту від скорботи і хвороб.


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.