Національний банк України з 5 листопада 2019 року скасував обмеження на купівлю іноземної валюти та банківських металів фізичними особами в еквіваленті 150 тисяч гривень на день через касу банку, фінансової установи або в системах онлайн-банкінгу. Про це пише Рoliteka.

Як зазначається в повідомленні, Нацбанку, раніше в Україні діяло обмеження в еквіваленті 150 000 гривень в день через касу банку, фінансової установи або в системах онлайн-банкінгу.

Нацбанк
Нацбанк

В НБУ переконані, що ці послаблення не матимуть суттєвого впливу на валютний ринок , оскільки більшість операцій фізичних осіб при купівлі іноземної валюти здійснюються на суми, менші за 150 тисяч гривень.

"Лібералізація валютного законодавства та зміцнення макрофінансової стабільності дозволили Національному банку скасувати в цьому році вже більше 30 валютних обмежень, в тому числі і для населення", – йдеться в повідомленні Нацбанку.

збій в ПриватБанку
Черга в банку

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

У регуляторі зазначили, що чиста купівля валюти НБУ на міжбанківському валютному ринку у цьому році сягає майже 4 млрд доларів через надлишкові пропозиції валюти з боку бізнесу та інвесторів, а міжнародні резерви впродовж останніх місяців зберігаються на рівні 21-22 млрд доларів.

Нагадаємо, що восени в Україні продовжать заміну паперових грошей на монети. При цьому 5 гривень замінять вже в цьому році, в 2020 році прийде черга 10 гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародний валютний фонд заявив, що в кінці 2019 року можна очікувати зміцнення гривні по відношенню до долара порівняно з показниками за минулий рік.

Також портал Знай.ua писав, що до кінця року долар може плавно повернутися до позначки 27 гривень. Ціни на товари або продукти не повинні після цього різко змінитися, тому що вже зараз закладається вартість долара по 28 гривень.